İnternet arama motorlarında sıkça araştırılan Ali Babacan Kimdir? Ali Babacan Nereli? Ali Babacan’ın Soyu Nereden Geliyor? Ali Babacan Siyasi Kariyeri? Soruları kullanıcılar tarafından merak konusu oldu. Detaylar haberimizde.

Rumeli Feneri Kalesi Ne Amaçla Yapılmıştır? Rumeli Feneri Kalesi Ne Amaçla Yapılmıştır?

Ali Babacan Kimdir? Ali Babacan Nereli?

Ali Babacan, 1967 yılında Ankara'da doğmuştur. Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi'nden birincilikle mezun oldu ve 1989 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden üniversite birincisi olarak mezun oldu. Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde Northwestern Üniversitesi Kellogg School'da İşletme dalında Yüksek Lisans (MBA) yaptı.

Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaşmıştır. Sonrasında ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı ve 1994 yılında Ankara'da özel sektörde iş hayatını sürdürdü.

Ali Babacan Nereli Ali Babacanin Soyu Nereden Geliyor (2)

Ali Babacan Siyasi Kariyeri?

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kurucu Üyesi olarak siyasete atıldı ve ardından 22. Dönem Milletvekili seçildi. Devlet Bakanlığı görevi sırasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. Daha sonra Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Baş müzakereci olarak atandı. 2007 genel seçimlerinde 23. Dönem Ankara Milletvekili olarak yeniden seçildi ve Dışişleri Bakanı olarak atandı. 29.8.2007 - 02.05.2009 tarihleri arasında Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. 8 Temmuz 2019 tarihinde kurucu üye olduğu AK Parti'den istifa etti ve Türkiye'nin geleceği için sloganıyla yeni bir siyasi parti oluşturmak üzere çalışmalara başladığını duyurdu ve Deva partisini kurdu.

Ali Babacan, 1995 yılında Zeynep Babacan ile evlenmiş ve üç çocuk babasıdır.

Ali Babacan Nereli Ali Babacanin Soyu Nereden Geliyor (1)

Ali Babacan’ın Soyu Nereden Geliyor?

Ali Babacan Hilmi Babacan ve Güner Babacan’ın evlatları olarak dünyaya geldi. Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan üç nesildir ticaretle uğraşan bir ailenin oğludur. Hilmi Babacan, ticarete çerçilik yaparak başlamış ve uzun yıllar çeşitli köylerde faaliyet göstermiştir. 1927 yılında köyleri dolaşarak Çerçilik yaparak tuhafiye işleri yapmış, Şereflikoçhisarlı bir ailedir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel