Döneminin sevilen dizisi Ezelde akıllara taht kuran oyuncu Bade İşçil hayranları ve sosyal medya kullancıları tarafından arama motorlarında sıklıkla aratılan isim oldu. Oyunculuk kariyeriyle gündemden düşmeyen Bade İşçil’in hayatı merak konusu oldu. Peki Bade İşçil Kimdir? Bade İşçil Nasıl Ünlü Oldu? Soruları en çok aranan sorular oldu. Peki Bade İşçil kimdir ? Bade İşçil nasıl ünlü oldu ? detayları haberimizde...

Bade Iscil Kimdir Bade Iscil Nasil Unlu Oldu3

Bade İşçil Kimdir?

8 Ağustos 1983 tarihinde İstanbul'da Bulgaristan ve Romanya göçmeni bir ailenin kızı olarak doğan Bade İşcil, Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tasarım Bölümünden mezun oldu. Oyunculuk kariyerine 2007 yılında Cine5 kanalında yayımlanan Metropol Cafe isimli komedi dizisinde rol alarak adım attı. Daha sonra 2009-2011 yılları arasında Show TV ve atv'de yayımlanan Ezel adlı dizide "Şebnem Sertuna" karakterini canlandırdı. Ardından Kuzey Güney dizisinin oyuncu kadrosuna katıldı.

Ayşe Berris Ekinci Kimdir ve Nerelidir? Ayşe Berris Ekinci Kimdir ve Nerelidir?

Bade Iscil Kimdir Bade Iscil Nasil Unlu Oldu2

Mart ayında iş adamı Malkoç Sualp ile tanışan Bade İşcil, 31 Mayıs 2013 tarihinde evlendi ve bu evlilikten Azur isminde bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Ancak çift 2016 yılında yollarını ayırdı. 2017-2018 yılları arasında yayımlanan Ufak Tefek Cinayetler adlı dizide "Pelin" karakterine hayat veren İşcil, 2020-2021 yılları arasında Netflix platformunda yayınlanan Aşk 101 dizisinde İpek Filiz Yazıcı'nın canlandırdığı Işık karakterinin yetişkinliğini canlandırdı.

Bade İşcil, 9 Mayıs 2022 tarihinde GAİN platformunda yayımlanmaya başlayan ve Duygu Asena'nın aynı adlı romanından uyarlanan Aslında Özgürsün adlı dizide Belgin karakterine hayat vermektedir.

Bade Iscil Kimdir Bade Iscil Nasil Unlu Oldu1

Bade İşçil Nasıl Ünlü Oldu?

Döneminin sevilen dizisi olan Ezel’de Şebnem karakteriyle sevenlerin kalbinde taht kurdu. Bade İşçil Ezel dizisinde canlandırmış olduğu karakterle ünlü oldu denilebilir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel