Kültür ve tarihi yapılarıyla ünlü Bursa, kış turizminde önemli bir yere sahiptir. Hem kültürel zenginliği hem de özgün lezzetleriyle Bursa, diğer şehirlerden ayrılır. Bursa'nın meşhur olduğu yerler hakkında bilgi almak için haberimizi okuyabilirsiniz. İnternette arama motorları üzerinde birçok kişi tarafından Bursa’nın neresi meşhur, bursa gezilecek yerler, bursa'nın neyi ünlü, bursa'nın neyi meşhur yiyecek gibi aramalar yapılıyor. İşte detaylar...

Ahmet Özhan'dan Muhteşem Konser Ahmet Özhan'dan Muhteşem Konser

Bursanin Neresi Meshur Bursanin Neyi Unlu Bursa Gezilecek Yerler2

Bursa’ya gitmeden önce meşhur yiyeceklerine de göz atmanızda fayda var. Bursa’nın meşhur tatlarını Bursa’nın  meşhur yerlerini gezdiğiniz süreçte deneyebilirsiniz.

Bursa'nın Meşhur Yiyecekleri Nelerdir ?

1. İnegöl Köfte: Bursa'nın İnegöl ilçesinde öne çıkan lezzetli bir köfte çeşididir. Türkiye genelinde de popüler olan İnegöl köfte, en iyi İnegöl'de tadılabilir.

2. İskender Kebap: Bursa'nın simgesi haline gelmiş olan İskender kebap, özellikle bu şehirde tüketildiğinde en lezzetli haliyle karşınıza çıkar. Birçok kişi bu yemeği tatmak için Bursa'ya özel bir ziyaret gerçekleştirir.

3. Pideli Köfte: Bursa, et yemekleri konusunda iddialıdır ve pideli köfte bu iddiayı destekleyen bir lezzettir. Muazzam bir sunum eşliğinde servis edilen pideli köfte, görsel şölenin yanı sıra lezzet açısından da keyif vericidir.

4. Kestane Şekeri: Bursa'da üretilen kestane şekerleri, şehre özgü bir tatlıdır. Özellikle tatlı sevenler tarafından tercih edilen bu lezzet, hediyelik olarak da sıkça alınır.

5. Süt Helvası: Osmanlı mutfağının önemli bir tatlısı olan süt helvası, Bursa'da en iyi şekilde tadılabilir. Geleneksel lezzetini koruyan süt helvası, şehrin tatlı kültürünü yansıtır.

Bursanin Neresi Meshur Bursanin Neyi Unlu Bursa Gezilecek Yerler1 

Bursa’nın Neresi Meşhur?  Bursa'nın Neyi Ünlü? Bursa Gezilecek Yerler

Bursa’da gezilecek yerleri merak edenler Bursa’nın meşhur yerlerini ziyaret edebilir. Bursa, kültürel mirası, doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar.

1. Uludağ: Türkiye'nin kış ve doğa sporları için önemli bir destinasyonu olan Uludağ, Bursa sınırları içindedir. Bölge, kış sporları ve doğa severler için ideal bir mekan olarak öne çıkar.

2. Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri: Tarihi zenginlikleriyle bilinen Bursa, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri ile ön plana çıkar. Bu türbeler, ziyaretçilerin ilgisini çeken önemli kültür miraslarıdır.

3. Muradiye Külliyesi: Sultan II. Murad tarafından yaptırılan Muradiye Külliyesi, 1425-1426 yıllarında inşa edilmiştir. Tarihi ve mimari açıdan önemli bir yapıdır.

4. Gölyazı: Ulubat Gölü'nün yakınındaki Gölyazı, muazzam bir doğal güzellik sunar. Hafta sonları ve hafta içi ziyaret edilen bu mekan, Bursa'nın popüler turistik yerlerinden biridir. Gölyazı, Nilüfer ilçesine bağlıdır.

5.Bursa Ulu Cami: Bursa Ulu Cami, Osmanlı İmparatorluğu'nun hükümdarı Yıldırım Bayezid zamanında, 1396-1400 yılları arasında inşa edilmiştir. Bu cami, çok kubbeli anıtsal yapılar arasında Osmanlı mimarisinde önemli bir yere sahiptir. On iki büyük dört köşeli paye üzerine oturan yirmi kubbesi, Ulu Cami'nin mimari özelliklerini belirgin kılmaktadır. Yıldırım Bayezid'in 1396'daki Niğbolu zaferinin ardından Ulu Cami'nin inşaatına başlanmış ve tamamlandıktan sonra ilk namazını, Yıldırım Bayezid, Molla Fenari, Emir Sultan gibi önemli kişilerin bulunduğu bir cemaate Somuncu Baba kıldırmıştır. Ulu Cami'nin ilk imamı, Mevlid'in yazarı Süleyman Çelebi olarak bilinmektedir.

6.Teleferik: Bursa Teleferiği, Türkiye'nin ilk teleferiği olup, 29 Ekim 1963 tarihinde hizmete açılmıştır. 2012 yılına kadar aynı teknoloji ile hizmet veren teleferik, 7 Haziran 2014 tarihinde tamamen yenilenerek modern bir yapıya kavuşmuştur. Toplamda 144 kabin ve 20 saniyede bir kabin değişimi ile hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı sunmaktadır. Saatte 1500 kişilik yolcu kapasitesi, 8 kişilik kabinler, aerodinamik tasarım sayesinde sarsıntıyı önleyen özellikler, hidrolik kapılara sahip otomatik kontrol sistemi ve merkezi elektrik sistemi ile sessiz bir yolculuk sunmaktadır. Bursa Teleferiği, gece-gündüz, yağmurda ve karda kesintisiz ulaşım imkanı sağlamaktadır.

Kaynak: Eda Şahintürk