Karaman Gazi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Karamanlı bir çok şairin ve Muammer Baran sevenleri bir araya geldi. Etkinlik Muammer Baran anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Etkinlikte Remzi Tartan, Hikmet Elitaş, İbrahim Şaşma, Mustafa Turani, Nevzat Dağlı, Öcal Uzunay, Mustafa Koçak, Ahmet Mısırlıoğlu, Ethem Büyükköse, Filiz Sertan gibi şairler Mummer Baran adına yazmış oldukları şiirlerini ve anılarını sevenleriyle paylaştı. Eski Müze Müdürü Vehbi Uysal, Öğretim Görevlisi Mestan Karabacak, Emekli Öğretmen Ulvi Emre, Müzik öğretmeni İsmail Hakkı Keçeci ve Muammer Baran’ın gönüllerinde taht kurduğu sevenleri etkinliğe katılım sağladı.

Remzi Tartan; ” Çok hızlı gelişen bir birliktelikle burada buluştuk. Karamandan çok güzel insanlar geldi geçti ve kaybettiğimiz bu isimlerden biri de Muammer Baran oldu. Muammer Baran Bir çok insana dokundu onunla ilgili anıları olan bir çok insanlar var. Karamanlı ve karamanda yaşayan şairlerimizin büyük bir bölümü onunla ilgili şiirler ve öyküler yazdı. Bugün bu şairlerimiz Muammer Baran adına yazmış oldukları eserlerini düzenlemiş olduğumuz etkinlikte bizlerle paylaştılar. Diğer katılımcılar da Muammer Baran ile olan anılarını bizlerle paylaştılar. Muammer Baran’ ı ölümün 20. yılının da anmak için bu etkinliği düzenlemiş olduk. Amacımız geçmiş ile günümüz arasında bir kültür birleşimi sağlamaktı. Karamanlıların da ona koymuş olduğu ismini “Gönüller Sultanı Muammer”  şairlerimizin de talepleri ve katılımlarıyla birlikte böyle bir etkinliği gerçekleştirmiş olduk.” dedi.

Etkinlik, Saray Bisküvi'nin kek ikramı ve Muammer Baran’ın sevenleri ve şairlerin sohbetleri ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Engelliler Haftası Özel Eğitim Şenliği Coşkuyla Kutlandı Engelliler Haftası Özel Eğitim Şenliği Coşkuyla Kutlandı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: R. Rüzgar Yel