Kadir İnanır ve Levent İnanır Kardeş mi? Kadir İnanır Kimdir?  Levent İnanır Kimdir? aramalarının cevabı birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Detaylar içeriğimizde....

Usta Oyuncu Kadir Inanira Ne Oldu Sanatci Kadir Inanirin Saglik Durumu Nasil1

Levent İnanır Kimdir?

Sanatçı, yönetmen, ve senarist. 16 Şubat 1962'de Fatsa/Ordu'da doğmuştur ve gerçek adı Levent Arıca'dır. Ünlü aktör Kadir İnanır'ın yeğeni olup, Soner Arıca ve Erdoğan Arıca'nın kardeşidir. Neslihan Acar ile evlidir ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi mezunudur.

1973 yılında "çocuk yıldız" olarak sinemaya başlayan sanatçı, Sürü filmiyle tanınmıştır. Ayrıca TRT için çocuk filmleri çekmiş ve televizyon dizilerinde çeşitli roller üstlenmiştir. İlk profesyonel oyunculuk deneyimini 1975 yılında yaşamıştır. Son yıllarda ise Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Basri karakteriyle (2016-2017) ve Tut Yüreğimden Anne filminde Hikmet karakteriyle dikkat çekmiştir.

Kadir İnanır ve Levent İnanır Kardeş mi?

Kadir İnanır ve Levent İnanır kardeş değildir. Levent İnanır, Kadir İnanır’ın yeğenidir.

Kadir Inanir Ve Levent Inanir Kardes Mi Kadir Inanir Kimdir1

Kadir İnanır Kimdir?
15 Nisan 1949'da Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğan Kadir İnanır, ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Fatsa'da tamamladığı ilkokul ve ortaokul yıllarında, okul gösterileri aracılığıyla sahne yeteneğini keşfetti. İstanbul'da Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı eğitim aldıktan sonra Marmara Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.

Kariyerine 1967'de Ses dergisinin düzenlediği bir yarışmayla adım atan İnanır, ertesi yıl Saklambaç gazetesinin düzenlediği yarışmada birinci olarak dikkat çekti. Kısa süre sonra sinemaya geçiş yapan İnanır, 1968'de "Yedi Adım Sonra" filmiyle sinema dünyasına adım attı.

Ömer Kerkez Kimdir? Ömer Kerkez Kimdir?

1970'te "Kara Gözlüm" filmiyle başrolde yer alarak Türkan Şoray ile birlikte oynadı ve Türk sinemasının önde gelen isimleri arasında yerini aldı. "Utanç", "Selvi Boylum, Al Yazmalım", "Bir Yudum Sevgi", "Ah Güzel İstanbul" ve "Tomruk" gibi önemli filmlerde rol aldı.

Kadir İnanır, 1973'te "Utanç" filmiyle Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı, "Yılanların Öcü" filmiyle 1986'da Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde aynı ödülü aldı ve 1990'da "Medcezir Manzaraları" filmi ile Ankara Film Festivali'nde ödülün sahibi oldu.

Sinan Çetin'in yönettiği "Komser Şekspir" filmiyle 2000 yılında ekranlara dönen İnanır, 2003'te Türkan Şoray ile "Gönderilmemiş Mektuplar" filminde tekrar bir araya geldi ve 2005'te "Sinema Bir Mucizedir" filminde oynadı. Rol aldığı karakterlerle tanınan İnanır, genellikle onurlu ve güçlü karakterleri canlandırdı. Çeşitli televizyon dizileri ve sinema filmlerinde rol alan İnanır'ın filmografisi, 182 sinema filmi ve 12 dizi içermektedir.

Kaynak: Hatice Karaca