Karaman'da  geçtiğimiz sene aynı iş yerinde çalıştığı mesai arkadaşı tarafından 'mesaj' meselesi yüzünden av tüfeği ile vurularak öldürülen Hasan Ali Çalış cinayetinin 14 Mart 2024 Perşembe günü gerçekleştirilen duruşmasında güvenlik güçlerince sıkı güvenlik tedbiri alındı.

Karamanda Cinayet Davasinda Siki Guvenlik Tedbiri3

Olayın geçmişi

Aksaraylı Fenomen Canlı Yayında Hayatını Kaybetti Aksaraylı Fenomen Canlı Yayında Hayatını Kaybetti

Olay, Alacasuluk Mahallesi 100. Yıl Caddesi üzerinde bulunan bir soğuk hava deposunda yaşanmıştı. İddiaya göre, 42 yaşındaki İ.Y., aynı depoda çalışma arkadaşı olan 45 yaşındaki Hasan Ali Çalış ile mesaj atma meselesi yüzünden tartışma yaşandı.

Karamanda Cinayet Davasinda Siki Guvenlik Tedbiri1

Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda İ.Y., av tüfeği ile Hasan Ali Çalış’ı vurdu. Hasan Ali Çalış, göğüs bölgesine isabet eden saçmalarla yere yığılırken, ihbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Hasan Ali Çalış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Karamanda Cinayet Davasinda Siki Guvenlik Tedbiri2

Olaydan sonra suç aleti tüfekle birlikte polise teslim olan İ.Y., emniyetteki işlemlerin ardından sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı adliyeye getirilişi sırasında bir gazetecinin "Cinayeti neden işlediniz" sorusunu yanıtsız bıraktı. 2 çocuk babası olduğu öğrenilen katil zanlısı İ.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Öte yandan, çalışma arkadaşı tarafından öldürülen Hasan Ali Çalış ise öğle namazını müteakip Siyahser Mahallesindeki Siyahser Mezarlığında toprağa verildi.