Karaman’da yapılan seçimlerde 93 köy muhtarları arasından Sazlıyaka Köyü muhtarı Ayşe Dişat Altan 25 yaşında en genç muhtar olarak seçildi. En yaşlı muhtar ise 73 yaşında Ahmet Kalaycı 6. kez Yeni Mahalle muhtarı oldu.

Karaman'da Kenevir Yetiştirme Şebekesi Çökertildi: İki Kişi Tutuklandı Karaman'da Kenevir Yetiştirme Şebekesi Çökertildi: İki Kişi Tutuklandı


Seçimlerde Karaman’da 5 kadın muhtar arasında yer alan ve aynı zamanda en genç muhtar seçilen Ayşe Dişat Altan Karaman’ın Sesi Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu: 
“31 Mart yerel seçimlerde muhtar adayı olarak sahalara indim ve seçim sonunda köylülerimin oyu ile Sazlıyaka köyünün muhtarı seçildim.  Sonuçların açıklanması ile Karaman’ın en genç muhtarı olarak kayıtlara geçtim. Bu benim için oldukça gurur verici. Muhtar olmamdaki en büyük etki ise Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sürecim oldu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonraki Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)  çalışma sürecimde sadece kendim için değil çevrem için de ne şekilde üretken olabileceğimi sorguladım. Sorgularken neden insanlara bir faydam olmasın ki dedim ve böylelikle 31 mart mahalli idareler genel seçimlerinde muhtar adayı olduğumu Sazlıyaka Köyü hemşehrilerime duyurdum. Hemşehrilerim bu konuda beni oldukça fazla destekleyerek mutluluklarını dile getirdiler. Beni desteklediklerini de seçim sonuçlarında gördüm, hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Seçimi kazanmamın ardından şu anki süreçte köyümüzün ihtiyaçları ve köy sakinlerimizin istekleri doğrultusunda yapılacak çalışmalar için gerekli birimlerle irtibat halinde olmaya devam edeceğim. Köyümün her koşulda yanındayım” dedi.