Gökyüzüne baktığınızda her zaman parlak bir gezegen veya yıldızın olduğunu görürsünüz. İşte insanlar kutup yıldızı çoban yıldızı mı sorularını sosyal medyada aratıyor. Peki Kutup Yıldızı Çoban Yıldızı Mıdır?

undefined

7. Boya Böceği KMÜ'de Keşfedildi 7. Boya Böceği KMÜ'de Keşfedildi

Kutup Yıldızı Nedir?

Kutup Yıldızı, bilimsel adıyla Polaris (α UMi / α Ursae Minoris / Alpha Ursae Minoris; Demirkazık, Kutupyıldızı, Şimal Yıldızı ya da Kuzey Yıldızı olarak da bilinir), Küçükayı takımyıldızının en parlak yıldızıdır.

Ücretsiz Gece Yıldızların Zaman Atlamalı Fotoğrafı Stok Fotoğraflar

Çoban Yıldızı (Venüs) Nedir?

Güneşe uzaklık bakımından ikinci sırada olmasına rağmen en sıcak gezegen olmasının nedeni atmosferinin güneş ışınlarının dışarı çıkmasına izin vermemesidir. Ayrıca Zühre, Çolpan veya Çoban Yıldızı olarak da bilinir. Bu gezegen adını Eski Roma tanrıçası Venüs (Eski Yunan Mitolojisi'nde Afrodit)'ten almıştır. Venüs'ün astronomik sembolü ise kadınlık sembolü ile aynıdır. Venüs, kendi ekseni etrafında, Güneş Sistemi'ndeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikametinde döner. Güneş etrafındaki dönüşünü 224,7 Dünya gününde tamamlar.

Ücretsiz Mavi Evren Stok Fotoğraflar

Kutup Yıldızı Çoban Yıldızı Mıdır?

 Hayır, çoban yıldızı ile kutup yıldızı farklı yıldızlardır. Kutup yıldızı, kuzey yarımküredeki gökyüzünde yer alan tek bir sabit yıldızdır. Çoban yıldızı ise, Venüs gezegenini ifade eder.

Kaynak: R. Rüzgar Yel