Kuzey Yıldızı Nerede Görülür? Kuzey Yıldızı nedir? sorularının cevapları haberimizde...

Gece gökyüzüne baktığınızda birçok yıldız görürsünüz. Ama bir yıldız vardır ki diğerlerinin ışından çok daha parlak  ve aydınlık. İşte bu yıldız kuzey yıldızıdır. Kuzey Yıldızı Nerede Görülür? Kuzey Yıldızı nedir? sorularının cevapları haberimizde...

Kutup Yildizi Hangi Yonden Dogar Kutup Yildizi Nedir Kutup Yildizi Hangi Yonu Gosterir2

BİK Analitik Tescillendi BİK Analitik Tescillendi

Kuzey Yıldızı nedir?

Kuzey Yıldızı, Dünya'nın kuzey ekseni yakınında bulunan ve kuzey yarımkürede gözlemlenen önemli bir yıldızdır. Astronomik olarak "Polaris", "Demirkazık" veya "Kutupyıldızı" olarak da adlandırılan bu yıldız, gökyüzünde Kuzey Kutbu'nun yakınında neredeyse sabit bir konumda bulunur. Bu özelliğiyle, aslında hiçbir yönden doğmaz olarak nitelendirilebilir. Kuzey Yıldızı, sabit konumu sayesinde gezginler ve navigatörler için bir referans noktası olarak önem taşır.

 Kutup Yildizi Nedir Kutup Yildizi Nasil Bulunur Polaris Hangi Yonu Gosterir2

Kuzey Yıldızı Nerede Görülür?

Kuzey Yıldızı’nı bulmak isterseniz öncelikle gökyüzünde bulunan Büyük Ayı Takımyıldızı nı bulmanız gerekmektedir.  Gökyüzünde bulunan en parlak takımyıldızlarından birisi olan Büyük Ayı Takımyıldızı kepçeye benzer ve “kuzey yıldızı” bu yıldızın sağ üst kısmında “Büyükayı Takım Yıldızı” yıldızları arasındaki  yıldız uzaklıklarından tam 5 birim uzaktadır.

Kaynak: Hatice Karaca