Konya'nın tarihî Bedesten Çarşısı'nın Aziziye Camii yakınlarında yıllardır bir çayevi işleten Metin Arslan, semaverin altındaki odun ve kömürle çayı aromatik bir hale getirerek, iftardan sahura kadar müşterilere sunuyor. Müşteriler, iç mekandaki şark köşelerinde ya da dışarıdaki sokak taburelerinde, bakır kazanlarda demlenen çayı zevkle içiyor ve çay eşliğinde hoş sohbetler ediliyor.

Dolu Yağdı Her Yer Beyaza Büründü Dolu Yağdı Her Yer Beyaza Büründü

Metin Arslan, iftar sonrası dükkanına gelen müşterilerin sunulan çaydan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Arslan, çayın lezzet sırrının közde pişmesi olduğunu, tatlı su kullanıldığını ve 25 dakika demlendiğini, bu sürenin aşılması halinde çayın acılaştığını ve lezzetinin bozulduğunu ifade etti. Ramazan aylarında eskiden daha yoğun çalıştıklarını söyleyen Arslan, bu işin aile yadigarı olduğunu ve dördüncü kuşak olarak kaliteyi korumaya çalıştıklarını anlattı. Müşterilerin, çayın ve muhabbetin tadını çıkarmak için geldiklerini, pandemi öncesi daha uzun saatlere kadar açık kaldıklarını söyledi.

İftar sonrası çay içmeye gelen vatandaşlar, közde çayın tadını çıkararak sahura kadar keyifli zaman geçirdiklerini ifade ediyorlar.

Kaynak: İHA