Fenerbahçe taraftarları ve sporla ilgilenen kullanıcılar, Saadettin Saran'ın yaşamı ve kariyeri hakkında merak içindeler. Saadettin Saran, Fenerbahçe camiasında önemli emekleri bulunan bir iş insanı olarak biliniyor. Kullanıcılar, Saadettin Saran'ın kim olduğunu ve neden ihraç edildiğini araştırıyorlar. Saadettin Saran neden ihraç edildi ? İşte detaylar...

Steven Sadettin Saran, 30 Ağustos 1964'te Denver'da doğmuş bir Türk-Amerikalı iş insanı ve spor yöneticisidir. Türkiye'deki spor müsabakalarının yayın haklarının yarısından fazlasını elinde bulunduran Saran Holding'in kurucusudur.

Saadettin Saran Neden Ihrac Edildi0 (2)

Amerikalı bir anne ve Türk bir babanın oğlu olan Saran, dört erkek kardeşin en büyüğü olarak büyümüştür. Genç yaşta Türkiye'ye taşınmış ve üniversite eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönmüştür. Kentucky Üniversitesi'nde makine mühendisliği lisansı almıştır. Üniversite yıllarında televizyon yayıncılığına ilgi duymuş ve Amerikan spor yayıncılığı kuruluşu olan Entertainment and Sports Programming Network'te çalışmıştır.

Kırmızı Grupta 11 Takıma PFDK’dan Ceza Kırmızı Grupta 11 Takıma PFDK’dan Ceza

Saadettin Saran Neden Ihrac Edildi0 (4)

Saadettin Saran Neden İhraç Edildi?

Saadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 9945 sicil numaralı Yüksek Divan Kurulu üyesidir. Saran, Aziz Yıldırım döneminde futbol şube sorumlusu olarak görev yapmıştır. Ancak, Aziz Yıldırım'ın icraatlarını eleştirdiği için kulüp yönetiminden uzaklaştırılmıştır. Saran, kulüp üyeliğinden haksız bir şekilde ihraç edildiğini düşünerek kulüp ile mahkemelik olmuştur. Uzun bir dava sürecinin ardından Yargıtay, Saran'ın haklı olduğuna hükmetmiştir. Saran, 16 Aralık 2021'de Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına aday olacağını açıklamıştır.