Şebnem Bozoklu boşandı  mı? Şebnem Bozoklu Kimdir? sorularının cevabını merak edenler bu haber size...

Şebnem Bozoklu Kimdir?

Şebnem Bozoklu, İstanbul'da Ispartalı bir baba ve Siirtli bir annenin çocuğu olarak 25 Ağustos 1979 tarihinde doğdu. Çocukluk yıllarını Suadiye'de geçirdi ve eğitimine Kadıköy Kız Lisesi'nde başladı. 1996'da lise eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Ardından, 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu ve bir sonraki yıl Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimine başladı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde aldığı eğitimin ardından Şebnem Bozoklu, TRT'nin çeşitli yapımlarında sunuculuk ve solistlik yaparak sanat camiasında adını duyurmaya başladı. Ancak, şöhretin kapılarını aralayan rolü, Canım Ailem dizisinde canlandırdığı Meliha karakteri oldu ve bu rolüyle 36. Hürriyet Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncu ödülünü kazandı.

Sebnembozoklu 1712558222630

Canım Ailem dizisinin ardından, Bizim Yenge ve Cesur Hemşire gibi dizilerde televizyon kariyerine devam etti. Sinema dünyasındaki yolculuğunu ise Uğur Yücel'in yönetmenliğini yaptığı Soğuk ve Aydın Sayman'ın filmleri İçimdeki İnsan ile sürdürdü. Şebnem Bozoklu, Kanal D'de yayınlanan ve büyük bir hayran kitlesine ulaşan Ulan İstanbul dizisiyle adını daha da geniş kitlelere duyurdu. Aynı zamanda, geçtiğimiz yıl gösterime giren Ümmü Sıbyan: Zifir filminin yapımcılarından biriydi.

Komedi alanındaki yeteneğiyle ön plana çıkan başarılı oyuncu, Hakan Algül imzalı Niyazi Gül Dört Nala filminde Ata Demirer ve Demet Akbağ ile başrolleri paylaştı. Ayrıca, 69. Cannes Film Festivali'nde yarışan tek Türk filmi ve 22. Saraybosna Film Festivali'nde uzun metrajlı film yarışmasının kazananı olan Albüm isimli filmde başrolde yer aldı.

Şebnem Bozoklu Kaç Yaşında?

25 Ağustos 1979 tarihinde doğan Şebnem Bozoklu, 2024 yılı itibariyle 44 yaşındadır.

Sebnembozoklu 1712558925200

Şebnem Bozoklu Hangi Üniversite Mezunu?

Ayşe Berris Ekinci Kimdir ve Nerelidir? Ayşe Berris Ekinci Kimdir ve Nerelidir?

Şebnem Bozoklu, 2000 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

 

Şebnem Bozoklu Boşandı mı?

Emre İzer’le 2009 senesinde ‘Canım Ailem’ dizisi döneminde tanışan ve 2010 yılında evlenip 2016 yılından boşanan Şebnem Bozoklu vermiş olduğu bir röportajda: “Çok da güzel bir evlilik yaşadım. Mutlu olduğum bir beraberlikti. Ama 7 yılın sonunda artık eskisi gibi hissetmediğimizi anladık, bunu açıkça birbirimize söyledik, boşandık.” ifadelerini  kullanmıştı. Şebnem Bozoklu 2019 senesinde Kanat Atkaya ile evlenmiştir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel