Serdar Tuncer, Türk edebiyatı ve medya dünyasının en etkileyici figürlerinden biridir. Şiirleri, sunuculuğu ve yazarlığı ile tanınan Tuncer, kültür ve sanat alanında Türkiye'de önemli bir yere sahiptir. Sosyal medya kullanıcıları ise araştırma yapmaya başladı. Peki  Serdar Tuncer Kimdir ve Ne İş Yapar?

Şair ve yazar Serdar Tuncer Van'da söyleşi düzenledi İhlas Haber Ajansı

Serdar Tuncer Kimdir ve Ne İş Yapar ?

Serdar Tuncer, 16 Ağustos 1978'de Ankara'da doğmuş, Türk televizyon programcısı ve şairdir. Kanal A televizyonunda "Gecede Bir Gün" adlı programı ile 2005 yılının en iyi televizyon kültür sanat programı seçilmiştir. Aynı kanalda "Yıldızdan Mahyalar" programını sunmuştur. 2007 yılında Kanal 1'de "Türkiye'de ve Avrupa'da Ramazan" programını hazırlayıp sunmuştur. 2008 ile 2011 yılları arasında Ramazan ayında Topkapı Sarayı'ndan canlı olarak TRT 1'de iftar programları gerçekleştirmiştir. Semerkand Radyo'da hafta içi her gün yayınlanan "Yitik Hazine" programını hazırlayıp sunmuştur. TRT Haber'de Uğur Işılak'la birlikte "Yeni Şeyler Söylemek Lazım" programını sunmuştur. 2012 yılında Semerkand TV'de "Kalbe Düşünce" programını sunmuştur. 2013 Ramazan ayında Kanal D'de "Sahurdan Kalplere" adlı programı sunmuştur. Daha sonra CNN Türk kanalında her hafta pazar günü saat 22:00 ile 23:00 arası yayınlanan "Başka Şeyler" adlı programı sunmaya başlamıştır. Ancak 3 Nisan 2015 tarihinde CNN Türk kanalından istifa etmiştir.

Serdar Tuncer: 'Seneye sahnede, Facebook, Twitter'da yokum' İhlas Haber  Ajansı

8 Ekim 2015'ten itibaren Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe yazısı yazmaktadır. 26 Mart 2019'da İngiltere'nin Londra şehrinde sanatçı Uğur Işılak ile birlikte gerçekleştireceği 'Şiir, Türkü, Türkiye' etkinliği, bazı aşırı grupların şikayet ve tehdidi nedeniyle Hackney Empire tarafından iptal edilmiştir. İptal sonrasında Tuncer, Twitter hesabından "Ey Londra, sevsinler sizin demokrasi ve özgürlük anlayışınızı." ifadesini kullanmıştır.

Serdar Tuncer, şiir, sunuculuk ve yazarlık yaparak Türk kültür hayatına katkıda bulunan çok yönlü bir sanatçıdır. Edebiyat ve medya alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınan Tuncer, aynı zamanda halk arasında şiire olan ilgiyi artıran önemli isimlerden biri olarak kabul edilir. Kendine has üslubu ve ses tonuyla, şiirleri geniş kitlelere ulaştırmayı başarmıştır.

Yazar ve Tv Programcısı Serdar Tuncer, Atatürk Üniversiteli öğrencilerle  buluştu İhlas Haber Ajansı

Babasını Öldüren Padişah Kimdir? Babasını Öldüren Padişah Kimdir?

Serdar Tuncer'in kariyeri, edebiyat ve medya dünyasında çeşitli roller üstlenmesiyle dikkat çekicidir. Sunuculuk kariyerine çeşitli televizyon ve radyo programlarıyla adım atan Tuncer, özellikle şiir ve edebiyatı konu alan programlarla tanınmıştır. Ayrıca, birçok şiir kitabı yayımlamış ve şiirlerini farklı platformlarda geniş kitlelerle paylaşmıştır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel