Bartın’da kamuoyunun yakından takip ettiği cinsel istismar davasında yargılama tamamlandı. Amasra’da 13 yaşındaki G.Ö.’nün sosyal medya üzerinden iletişim kurduğu kişiler tarafından istismara uğradığı iddiasıyla yürütülen soruşturmanın ardından açılan davada mahkeme kararını açıkladı.
Olayla ilgili süreç, 18 Nisan 2026 tarihinde Amasra Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine başlamıştı. Yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame Bartın 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve çok sayıda kişi hakkında dava açılmıştı.
Bir Sanığa Toplam 30 Yıl Hapis
Karar duruşmasında A.R.Ç., nitelikli cinsel istismar suçundan 22 yıl 6 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar Y.E.E., O.B., A.S., M.C.A. ve S.E.A. hakkında nitelikli cinsel istismar suçundan 16 yıl 8’er ay hapis cezası verildi. Mahkeme, söz konusu sanıkların hükmen tutukluluklarının devamına karar verdi.
Tutuklu yargılanan A.A.A., B.E.T., Y.E.A., B.A., A.K., M.Ç., B.E.B. ve S.A. hakkında da 13 yıl 4 ay ile 16 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.
Suça Sürüklenen Çocuklar Hakkında da Karar Verildi
Dosya kapsamında yargılanan suça sürüklenen çocuklardan T.H. ve C.A., 10’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki kişinin tutukluluk halinin devamına hükmedildi. B.N.G., N.H.T., Ş.M. ve U.K. hakkında ise verilen hapis cezalarının ardından hükümle birlikte tahliye kararları verildi.
Bazı Sanıklar Beraat Etti
Mahkeme, Y.Ö., O.T., A.A., E.T. ile suça sürüklenen çocuk U.Y. hakkında üzerlerine atılı suçlardan beraat kararı verdi. E.T. de kararın ardından tahliye edildi. C.T., E.K., F.D., Y.A., H.A. ve suça sürüklenen çocuk Y.E.K. hakkında ise cinsel taciz ve sarkıntılık düzeyinde değerlendirilen suçlardan çeşitli cezalar verildi. Bazı hükümler yönünden Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) ve erteleme hükümleri uygulandı.
V.B.Ç. Hakkında Tutuklama Kararı
Sanık V.B.Ç., nitelikli cinsel istismar suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın tutuklanmasına da karar verdi. Ayrıca V.B.Ç. hakkında çocukların müstehcen yayınların üretiminde kullanılması ve müstehcenlik suçları yönünden suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildi.
17 Kişinin Tutukluluğu Devam Edecek
Davanın sonunda toplam 17 kişi hakkında hükmen tutukluluğun devamına karar verildi. Dosyada yargılanan bazı kişiler hakkında beraat kararları verilirken, suça sürüklenen çocuklar hakkında da farklı sürelerde hapis ve tahliye hükümleri uygulandı. Yargılama sürecinin, mağdur çocuğun üstün yararının korunması ve soruşturmanın gizliliği esas alınarak yürütüldüğü belirtildi.




