Hafta Sonu Düzenlenecek DGS'ye 300 Binden Fazla Aday Katılacak Hafta Sonu Düzenlenecek DGS'ye 300 Binden Fazla Aday Katılacak
İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç ile Millî Eğitim Şube Müdürleri Salih Koç, Mehmet Ali İyibaş, Aziz Demir, Halil Sanlı ve okul müdürleri katıldı.
Toplantının açılışında, Bakanlığın eğitim politikaları, eğitim ve öğretimle ilgili değişen mevzuat, öğretim programı ve uygulamaları, öğrenci başarısının artırılması, yürütülecek projeler ve sosyal etkinlikler gibi konular ele alındı. İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, bu hususların ülke genelinde birlik sağlanması ve öğrenci başarısının en üst düzeye çıkarılması amacıyla görüşüldüğünü belirtti.
Toplantı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen çalışmaların gösterildiği bir video sunumuyla başladı. Ardından Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Fatih Kıratlı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" hakkında bilgilendirme yaptı. Kıratlı, bu modelin son bir yılın değil, on yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ve müfredat hazırlık sürecinde çok sayıda görüş alışverişi, analiz ve toplantı yapıldığını vurguladı.
Fatih Kıratlı, modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken 20 çalıştay düzenlendiğini ve her ders için yüzlerce toplantı yapılarak müfredatın hazırlandığını belirtti. "Yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi" diyen Kıratlı, 260 akademisyen ve 700'ün üzerinde öğretmenin bu toplantılara sürekli katıldığını, ayrıca 1000'in üzerinde eğitim paydaşının ortak çalıştığını ifade etti. Kıratlı, Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimlerin de müfredat için yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.
Toplantının ilerleyen bölümlerinde İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, tamamlanan eğitim öğretim yılının genel bir değerlendirmesini yaptı ve yılsonu iş ve işlemlerden bahsetti. 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlık aşamasında yapılacak iş ve işlemler hakkında da bilgi verdi.
Toplantı, şube müdürlerinin sorumlu oldukları bölümlerle ilgili yürütülen iş ve işlemler doğrultusunda yaz döneminde yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL