Sultan II. Beyazıt, 1496 yılında Amasya’da kurduğu vakfın hayır şartlarından biri olarak çocukları sünnet ettirmeyi belirlemişti. O dönemden bu yana devam eden bu gelenek, Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen sünnet organizasyonlarıyla yaşatılıyor.

528 Yillik Sunnet Gelenegi Karamanda Yasatildi8

Etkinlik kapsamında Karaman’da sünnet olacak çocuklar, aileleriyle birlikte saat 12:00’de Aktekke Camisi'ne geldi ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve dua edildi. Ardından, Konya TOGG platformunun katkılarıyla TOGG araçları ve faytonlarla Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli’nin de katıldığı bir konvoy oluşturuldu ve konvoy Karaman Polisevi'ne doğru hareket etti. Polisevi'nde mevlit okutulurken, davetlilere tasavvuf musikisi eşliğinde yemek ikram edildi.

Karaman'da sünnet şöleni: 16 çocuk sünnet ettirildi Foto Galeri: Karaman'da sünnet şöleni: 16 çocuk sünnet ettirildi

528 Yillik Sunnet Gelenegi Karamanda Yasatildi13

NEW Karaman Yaptı Yapacağını NEW Karaman Yaptı Yapacağını

Sünnet çocukları için palyaço gösterileri, oyun atölyeleri ve çeşitli aktiviteler düzenlenerek, çocukların keyifli vakit geçirmeleri sağlandı. Program sonunda ise sünnet olan çocuklara Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ve protokol üyeleri tarafından gram altın ve bisiklet hediye edildi.

"Hayırlı ömürler diliyorum"

Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, "Çocuklarımıza sağlıklı, sıhhatli, hayırlı ömürler diliyorum" dedi.

528 Yillik Sunnet Gelenegi Karamanda Yasatildi16

“Aileler mutlu çocuklar korkmuyor”

Sünnet olan çocukların aileleri çocuklarının sünnet olduklarından dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, çocuklar da sünnet olmaktan korkmadıklarını söyledi.

528 Yillik Sunnet Gelenegi Karamanda Yasatildi6

Etkinliğe Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, Karaman Vali Yardımcısı Esengül Korkmaz Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, İl Jandarma Komutanı Osman Saygılı, il kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: MEHMET AKİF ORHAN