Sosyal medyada kullanıcılar Akın Gürlek kimdir sorusunu araştırmaya başladı. Bu yazıda Akın Gürlek'in hayatı, mesleği ve özel hayatı hakkında merak edilenleri bulacaksınız. İşte detaylar...

Akın Gürlek'in Hayatı ve Eğitimi

Akın Gürlek, 1989 yılında Nevşehir'de dünyaya gelmiştir. Şu anda 42 yaşında olan Gürlek, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Eğitim hayatının ardından uzun yıllar boyunca çeşitli illerde hâkim olarak görev yapmış, adalet sistemine katkıda bulunmuştur.

Yine aşiret düğünü, yine geline 3 kilo altın, damada 4 milyon TL takıldı Yine aşiret düğünü, yine geline 3 kilo altın, damada 4 milyon TL takıldı

Akin Gurlek Kimdir Akin Gurlek Yeni Gorevi Nedir1

Meslek Kariyeri

Gürlek, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevindeyken Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. 1 Haziran 2022 tarihinde bu önemli göreve gelmiş, ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanarak mesleğine devam etmiştir. Şu anda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevini sürdürmektedir.

Akın Gürlek Özel Hayatı

Akın Gürlek, evli ve bir çocuk babasıdır. Ailesiyle birlikte huzurlu bir yaşam sürmektedir.

Akın Gürlek, adalet sisteminde önemli bir yere sahip olan ve kariyerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak devam eden bir isimdir. Adalet alanındaki çalışmaları ve kişisel hayatıyla dikkat çekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ