Sadettin Saran Annesi Geraldine Saran Vefat Etti Sadettin Saran Annesi Geraldine Saran Vefat Etti

19 ve 21. Türkiye Başbakan Yardımcısı olan Alparslan Türkeş’in oğlu AKP’nin Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayeti hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelmesinin ardından. Alparslan Türkeş  hakkında birçok konu araştırılmaya başlandı. Peki Alparslan Türkeş  Neden Sürgün Edildi? Alparslan Türkeş ‘in Hayatı gibi bir çok sorunun cevabını haberimizin detayında sizler için derledik. 


 

Alparslan Türkeş ‘in Hayatı
Alparslan Türkeş 25 Kasım 1917 yılında Lefkoşa, Britanya Kıbrıs da doğmuştur. Doğum adı Ali Arslan olarak karşımıza çıkıyor. Alparslan Türkeş, 1933'te ailesiyle birlikte Lefkoşa'dan ayrılarak "Viyana" gemisiyle İstanbul'a geldi. Türkeş, 1936'da Kuleli Askerî Lisesi'nden mezun olup 1938'de Kara Harp Okulu'nu bitirdi. 1939'da piyade asteğmeni olarak atış okuluna girerek buradan teğmen rütbesiyle mezun oldu. Balıkesir, Bandırma, Edincik, Erdek ve Marmara Adasında görev aldı. Alparslan Türkeş 1940 yılında ilk evliliğini gerçekleştirmiştir. Alparslan Türkeş’in ilk evliliğinden 5 çocuğu olurken, hanımın vefatının ardından 1976 yılında ikinci evliliğini gerçekleştirmiş ve bu evlilikten 2 çocuğu daha olmuştur. Alparslan Türkeş’in toplam 7 çocuğu vardır.

Türk asker ve siyasetçi Alparslan Türkeş,  27 Mayıs Darbesi'nde aktif rol alarak, askerlik görevi sonrası başbakan yardımcısı, Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu ve ilk genel başkanı olarak görev yapmıştır. Alparslan Türkeş’in lakabı ise Başbuğ’dur. Alparslan Türkeş, siyasi ve tarihi görüşlerini içeren kitaplar yazdı. Türkeş’in kitapları ise; 9 Işık başta olmak üzere Gönül Seferberliğine, Temel Görüşler, Türkiye'nin Meseleleri, Bunalımdan Çıkış Yolu, 1944 Milliyetçilik Olayı, Yaylacık Matbaası, İstanbul, 1968, Fırtınalı Yıllar, Türk Milliyetçilerinin Zaferi, Ülkücülük, Basılan Kervanımız, Millî Devlet Güçlü İktidar,Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik, İlimcilik , 27 Mayıs, 13 Kasım, 21 Mayıs ve Gerçekler Dış Meseleler gibi birçok siyasi ve tarihi görüşlerini kaleme almıştır.


Alparslan Türkeş  Neden Sürgün Edildi?
Milliyetçi takma adı Başbuğ ile bilinen Alparslan Türkeş ‘in sürgün edilip edilmediği merak konusu oldu. Peki Alparslan Türkeş  Neden Sürgün Edildi? işte haberimizin detayında sizlerle.. Alparslan Türkeş, Kayseri’de yaşanan arsa meselesinden dolayı 1860'larda Sultan Abdülaziz tarafından Kıbrıs'a sürgün edilmiştir. Alparslan Türkeş, 4 Nisan 1997'de geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara'da vefat etmiştir. 79 yaşında vefat eden Alparslan Türkeş’in kabri ise Ankara’da bulunan Alparslan Türkeş Kabrindedir.

Kaynak: HATİCE KARACA