Üniversite sınavına giren ve üniversite başarılarını merak eden kullanıcılar üniversite araştırması yapmaya başladı. Bunların arasında Anadolu Üniversitesi en çok aratılan üniversiteler arasına girdi. Kullanıcılar Anadolu Üniversitesi iyi bir üniversite mi? sorusuna cevap arıyor. Detaylar haberimizde...

Anadolu Universitesi Iyi Bir Universite Mi (2)

Anadolu Üniversitesi, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi temelinde oluşturulmuştur. 1982 yılında Anadolu Üniversitesi'ne dönüşen kurum, kısa sürede Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yerini almıştır. Eskişehir'in merkezinde bulunan kampüsü, bilim, kültür ve gençlik odaklı olarak nitelendirilmekte olup, açık ve uzaktan öğretim veren 12 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu, 2 enstitü ve 25 i aşkın araştırma merkezine ev sahipliği yaparak başarısına yenileri eklemektedir.

Anadolu Üniversitesi, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirme konusunda öncü bir rol üstlenmiştir. Bugün üniversitenin uzaktan eğitim veren üç fakültesinde öğrenim gören toplam öğrenci sayısı 2 milyonun üzerindedir. Üniversite, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümleri ve geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini geleceğin liderleri olarak yetiştirmektedir.

Anadolu Universitesi Iyi Bir Universite Mi4

Anadolu Üniversitesi'nin güvenli ve çağdaş kampüslerinde öğrencilere geniş imkanlar sunulmaktadır. Merkez kütüphane, 325.000'den fazla basılı kaynak ve birçok e-kaynağa erişim imkanı sağlamakta olup, tatil günleri dâhil 24 saat hizmet vermektedir. Kütüphane alanında gece saatlerinde öğrencilere ücretsiz çorba, çay ve kahve ikramı yapılmaktadır. Kampüs içindeki sinema, tiyatro, konser ve sergi salonları öğrencilere kültürel ve sanatsal etkinlikler sunarken, yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonları, tenis kortları ve yeşil sahalar da spor yapma imkanı sağlamaktadır. Üniversite, öğrenciler için günlük üç öğün yemek servisi de sunmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip ederek, geleceğin şekillenmesinde etkili bireyler yetiştirmeye odaklanmıştır. Yaşam boyu öğrenmeye yönelik girişimlerle tüm toplumu eğitim sürecine dahil etme misyonuyla dünya çapında öne çıkmaktadır.

Hafta Sonu Düzenlenecek DGS'ye 300 Binden Fazla Aday Katılacak Hafta Sonu Düzenlenecek DGS'ye 300 Binden Fazla Aday Katılacak

Anadolu Universitesi Iyi Bir Universite Mi (3)

Anadolu Üniversitesi İyi Bir Üniversite mi?

Anadolu Üniversitesi, THE sıralamasında dikkat çeken Türk üniversitelerinden biridir. Üniversite, Türkiye'den sıralamaya giren üniversiteler arasında 8. sırada yer almış ve dünya sıralamasında 800-1000 bandında kendine yer bularak önemli bir başarıya imza atmıştır.

Anadolu Üniversitesi, program çeşitliliği ve kalitesi, güçlü fiziksel ve donanımsal olanakları, nitelikli insan kaynağı ile öne çıkmaktadır. Üniversite, öğrencilerinin gelişimini sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle desteklemekte, topluma hizmet kapsamında şehir ve ülke ile güçlü ilişkiler kurarak tanınırlığını artırmaktadır.

Sonuç olarak, THE sıralamalarındaki başarısı, sunduğu geniş program çeşitliliği, kaliteli eğitim imkanları, güçlü araştırma altyapısı ve uluslararası çalışmaları ile Anadolu Üniversitesi, iyi bir üniversite olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL