Başrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray ve Nursel Köse gibi güçlü isimlerin yer aldığı yapım, yayınlandığı dönemde geniş kitlelerin beğenisini kazanmış ancak beklenmedik bir şekilde ekran yolculuğuna ara vermişti.
44. bölümde sezon finali yapan dizi, yayıncı kanalın lisans yenilememesi ve oyuncuların farklı projelere yönelmesi nedeniyle devam edememişti. Ancak uzun süredir beklenen güzel haber Limon Yapım tarafından duyuruldu.
Yapım şirketi, sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı kısa tanıtım videosuyla "Avlu" dizisinin yeni sezon hazırlıklarının başladığını resmen ilan etti. Bu gelişmeyle birlikte diziye dair beklentiler yeniden yükselirken, gözler eski kadrodan kimlerin projede yer alacağına çevrildi.
Gazeteci Birsen Altuntaş, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda “Yeni yayın kanalıyla anlaşma süreci tamamlanmak üzere. Oyuncu kadrosuna dair net detaylar ise çok yakında açıklanacak. Ancak edindiğim bilgilere göre son iki sezondur Bahar dizisinde rol alan Demet Evgar bu kez ekipte yer almayacak” ifadelerini kullandı.