Karaman hava durumu: Karaman'da Bugün Hava Nasıl Olacak? Karaman'da Hava Durumu 6 Eylül 2024 Cuma Karaman hava durumu: Karaman'da Bugün Hava Nasıl Olacak? Karaman'da Hava Durumu 6 Eylül 2024 Cuma

Karaman’da secimin etkisinin sonuçları herkesin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Karaman’nın tanınan simalarından olan Yüksel Büyükkarcı, kesin olamayan verilerle birlikte Karaman'ın Ayrancı İlçesinde Belediye Başkanlığını Mhp kanadından kazandı.

Alınan verilere göre Açılan sandık oranını %100 olarak belirtidi. Kesin olmayan sonuçlara göre, Yüksel Büyükkarcı 598, CHP adayı Mehmet Nuri Özkan 570 oy aldı.

Yüksel Büyükkarcı Kimdir?

Yüksel Büyükkarcı 1963 yılında Ayrancı ilçesinde dünyaya geldi. ilk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Ankara Sağlık Eğitim Enstitüsü ve Malatya İnönü Üniversitesi'nde aldı.

Kariyerine Yunak Devlet Hastanesi Müdürü olarak başlayan Büyükkarcı, daha sonra Konya Numune Hastanesi Müdürü ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Müdürü olarak görev yaptı. Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu.

2019 yerel seçimlerinde ikinci kez Ayrancı Belediye Başkanı seçilen Büyükkarcı, evli ve iki çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce dillerini de bilmektedir.

Editör: R. Rüzgar Yel