Bakanlığın açıklamasına göre Yiğit, hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle 3 Temmuz 2026 tarihinde Anayasa’nın 127’nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ilgili hükmü kapsamında görevden uzaklaştırılmıştı.
Soruşturma sürecinde Seferihisar Sulh Ceza Hakimliği’nin 22 Temmuz 2026 tarihli kararıyla Yiğit hakkında adli kontrol uygulanmasına, yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve belirlenen kolluk birimine düzenli olarak imza vermesine karar verildi.
Bu gelişmenin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, görevden uzaklaştırma tedbirinin sona erdirilmesine karar verildi. Böylece Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, bakanlık onayıyla görevine yeniden başladı.

Belediye meclisinde başkanvekili seçilmişti
Yiğit’in görevden uzaklaştırılmasının ardından Balçova Belediye Meclisi 10 Temmuz’da toplanmış ve yapılan seçim sonucunda CHP’li meclis üyesi Selahattin Yıldız başkanvekilliği görevine getirilmişti.
Öte yandan Yiğit hakkında uygulanan konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirinin de 22 Ağustos’ta kaldırıldığı belirtildi.
Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilmişti
Kararın geçmişinde ise Seferihisar Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma bulunuyor. Soruşturma kapsamında 26 Haziran’da aralarında Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Yiğit hakkında daha sonra konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmış, 3 Temmuz’da ise belediye başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırılmıştı.
Son gelişmeyle birlikte Yiğit, hakkındaki adli kontrol hükümleri devam ederken Balçova Belediye Başkanlığı görevini yeniden üstlenmiş oldu.





