Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Söylesem çaresi yok, sussam gönlüm razı değil. Bir de ben bir şeyler söyleyeyim... Karaman FK'nın son durumu kayyuma, oradan da amatör lige doğru gidiyor! Sanki sahip çıkanı yokmuş gibi... Evet, sahip çıkanı yokmuş.

2023-2024 sezonunun tamamlanmasıyla mevcut yönetimin görevi bırakmasıyla başlayan kongre sürecinde talip olan kimse çıkmayınca belirsizlik halen devam ediyor. Sn. Valimiz ve milletvekillerimiz bir çalışma başlattı ama maalesef istenilen sonuçlar alınamadı. Yönetim oluşturmak ve gelecek yılın takımını kurmak, bütçe oluşturmak için yapılan tüm çalışmalardan, tüm görüşmelere ve çabalara rağmen henüz yönetim bile oluşturulamadı.

Şehrimizin sevdası Karaman FK, tüm takımların transfer ve kamp hazırlıkları yaptığı dönemde maalesef kapanmaya doğru gidiyor. Bu şehrin Ülker'i var, Döhler'i var, Slava'sı var, Komgıda’sı var, mermer'i var, biokütle'si var, güneş tarlaları var ve yerelde her zaman daralan herkesin kapısını çaldığı Karaman’ın yükünü çeken OSB'de yerli sanayicilerimiz var. Turkcell ve Türk Telekom’da söz sahibi olan Karaman’ın evlatları olan yönetim kurulu başkanlarımız ve yöneticilerimiz var. Var oğlu var... Sayamadığım, unuttuğum birçok kalburüstü Karaman sevdalısı firmalar var.

Ancak, tüm yukarıda saydığım güzide firmaları, siyasetçileri, bürokratları ve STK temsilcilerini bir araya getirerek çalışmalar başlatılması ile ilgili çabalara rağmen henüz somut bir adım atılamadı ve zaman daraldı. Belediye tarafından finanse edilerek amatörden 3. Lige çıkan, sonrası Han kardeşler tarafından büyük fedakarlıklar ve bütçeler harcanarak 2. Lige yükselen, tüm halkımızın sevdası olan Karaman FK sahipsiz kaldı.

Elini taşın altına koyacak yiğit bir başkan ve yönetim aranıyor! Artık zaman kalmadı. Samimiyetiyle, cesaretiyle ve şeffaflığıyla aday olacak herkese saygı duymalıyız. Çünkü bu işin yükü ağırdır. Bu ağırlığı taşıyacak adaylara moral ve güç verip destek olmalıyız ki bu kentin hayali gerçekleşsin. Gerektiğinde bu kentin insanları bu takımı yeri geldiğinde sahiplenir. Çünkü bu takım bu kentin aynasıdır, bu takım futbol tutkunu ortalama 8 bin seyircisi olan gençlerin ve çocukların umut kapısıdır. Kısacası bu kentin vazgeçilmezidir. O yüzden asla sahipsiz kalmamalıdır.

Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 3 Ekim 2024 Perşembe Ne Kadar? Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 3 Ekim 2024 Perşembe Ne Kadar?

Sonuç olarak özetle, hep üzerinde durduğumuz siyasetçileri, bürokratları ve STK başkanları ile ülkemiz yönetiminde söz sahibi kişileri olan Karaman olarak bir masanın başında toplayıp tarımda, sanayide ve sporda bir araya getirerek sorunların çözümünde ortak bir noktada buluşma sıkıntısını çözmek için liderlik yapacak abi sıkıntısını derinden hissetmeye devam ediyoruz.

Karaman FK'yı kuruluşundan itibaren büyük fedakarlıklarla bugünlere getiren emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyor ve belirsizliğin bir an önce bitmesini temenni ediyorum.”

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL