31 Mart seçimleri sonrasında Akçaşehir sakinlerinin tercihiyle Akçaşehir’in yeni Belediye Başkanı olan Soner Yeşildaş Belediye Başkanlığı makamından gelen maaşın tamamını burs olarak dağıttığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Yeşildaş kendisine yöneltilen “Maaşınızı öğrencilere burs olarak dağıtma yönünde bir karar aldığınız konuşuluyor. Bunu hayata geçirdiniz mi? sorusunu “Makama geldiğim ilk gün maaşımın tamamının Akçaşehirli olup da başka illerde okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız burs olarak verilmesi yönünde talimat verdim. Şu an hali hazırda aylık 3.000,00 TL olarak burs verdiğimiz öğrenci sayımıza ilaveler olacak. Burs alan öğrenci sayımızın artması adına Şu an yeni bir çağrıya çıkıyoruz. Detaylı bilgi Belediyemiz Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden alınabilir.”

Baskanlik Maasini Almiyor Cunku2

“Çocuklarımızın din eğitimlerini kayıt altında ve doğru bir şekilde almalarını da sosyal ve kültürel aktivitelere katılmalarını da çok önemsiyoruz." diyen Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşildaş sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor. 

Karaman’da milyonda bir görülen sarı kırmızı elma görenleri şaşırtıyor Karaman’da milyonda bir görülen sarı kırmızı elma görenleri şaşırtıyor

Baskanlik Maasini Almiyor Cunku3

Akçaşehir'de bulunan yaz Kur'an Kurslarını ziyaret eden Başkan Yeşildaş öğrencilerle birlikte derse katılıp onlarla uzun uzun sohbet etti. Kurslarda görevli din adamları ile de sohbet ederek, kurslar hakkında bilgi alan Başkan Yeşildaş,  “Sizlere çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın din eğitimlerini kayıt altında ve doğru bir şekilde almalarını da, sosyal ve kültürel aktivitelere katılmalarını da çok önemsiyoruz. Hem Kur'an eğitimlerini alan hem de belediyemiz yaz spor okuluna katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, eğlenceli bir yaz tatili ve başarılar diliyorum.” dedi.

Baskanlik Maasini Almiyor Cunku1

“Çocuk Her Yerde Çocuktur”Doğu ve güney şehirlerinden Akçaşehir'e tarım arazilerinde çalışmak üzere gelen tarım işçilerinin çocuklarına sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Yeşildaş, ziyaret sonrası “Savaşta, tarlada, okulda, evde ya da yuvada çocuk her yerde çocuktur. Onların kendilerine ait bir dünyası var. O dünyayı diri ve sağlam tutmak, çocukların hayatın zorluk ve hengamesinden en az şekilde etkilenmelerini sağlamak zorundayız. Bu konu, bütün insanlığın çocuk ödevidir. Bugün kısa da olsa çocuklarla keyifli bir zaman geçirdik. Ziyaret ve programlarımız devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL