Karaman Şehir Stadyumunda gerçekleşen toplantı divan başkanı Av. İsmail Kızık’ın imza listesini kontrol sonrası Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Karaman Futbol Kulübü Başkanı Süleyman Han konuşmasında yalnız bırakıldığı vurgusu yaparken basının üzerine düşeni yapmak yerine konuşmalarını farklı yöne çekerek kendisini hedef tahtasına koyduğunu söyledi.
Şubat ayındaki basın toplantısında basın mensuplarının olayı farklı bir yöne çektiğini belirten Başkan Han “Hepinizin bildiği gibi uzun yıllar Almanya’da yaşadım. Kullandığım kelimelerin Türkçe karşılığı konusunda bazen sorunlar yaşadım. Şu ana kadar sürçü lisan etti isem affola.
06 Mayıs 2024 tarihinden bugüne gördüğüm en net manzara yalnız bırakıldığımız. Şimdi biz işin son safhasına geldik. Üzülerek bu işe devam etmeyeceğimi belirtmek isterim.”
“Konu Yargıya Taşındı”
“B34 kişinin tehdidine maruz kaldım. Canımla tehdit edildim. Taraftar topluluğumuzdan, yönetimden arkadaşlar basın toplantısı sonrası yapılan tehditler sonrası hep yanımda oldular.
Beni tehdit edenleri yargıya taşıdım. Beni istifaya davet eden, sosyal medyadan bağıran kişiler bir anda kayboldu. Bizim taraftarlarımızın da o kişilere tepkisi olmadı beni en çok kıran üzen konu oldu. Bizi istifaya davet edip, defol git diyenlere hiçbiriniz ‘Ya bu adamlar niye gitsin, bu adamlar Karaman’a belirli bir emek verdi, Karaman Futbol Kulübüne emek diyemediniz. Beni çok üzen şey yalnız bırakılmamız.”
Av. Kızık “Kayyum Atanan Takımların Sonu Hüsran Olmuştur”
Karaman Futbol Kulübü'nün bundan sonraki yasal sürecinde neler olacak sorusunu cevaplandıran Av. İsmail Kızık kayyum ataması işinin geniş ve karmaşık bir yasal süreç olduğunu söyledi. “Bu süreç, ilgili başkanın resmi olarak başvuruda bulunmasıyla başlar.” Diyen Av. Kızık; “Resmi işlemler tamamlandıktan sonra kayyum ataması sürecine geçilir. İlk adım olarak, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapılır. Bu başvuru, kayyum atanması talebini içerir ve gerekli hukuki değerlendirmelerin ardından Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından ele alınır. Mahkeme, başvuruyu inceleyerek, uygun gördüğü takdirde kayyum atamasını gerçekleştirir. Bu süreçte, mahkemenin yetkisi ve verdiği kararlar büyük önem taşır, çünkü kayyum atanması genellikle bir kurum veya şirketin yönetiminde ciddi değişiklikler anlamına gelir. Kayyum, atanmasının ardından yönetim devralınır, yasal çerçevede ve mahkeme gözetiminde görevini yürütür.” şeklinde konuştu.
Kayyum atamasının kulübün geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Av. Kızık bu süreçte kulübün menfaatleri ve hukuki çerçevede en doğru kararların alınmasının hedeflenmekte olduğunu söyledi.
“Kayyum atanan kulüplerin sonu ne olmuştur?” sorusunu cevaplandıran Kızık “Gelmeden önce kayyum ataması yapılan takımların nasıl süreçlerden geçtiğini ve şu anki durumlarını incelediğimde birkaç takım haricinde diğer takımlar yok olup gitmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.