İnternette merak edilenler arasında Borsada şirket batarsa ne olur? sorusunun cevabı yer alıyor. Borsa ile ilgilenen birçok vatandaş arama motorlarında sıkça borsada şirketin batması ve sonrasındaki süreci araştırıyor.

Borsada Sirket Batarsa Ne Olur2

Borsa İstanbul, Türkiye'nin en büyük finansal piyasası olarak bilinmektedir. Günümüzde pek çok yatırımcya önemli bir yatırım alanı tanımaktadır. Borsa İstanbul'da da bazı riskler olabilir. Bir şirketin iflas etmesi veya batması durumu olasıdır. Peki, Borsada şirket batarsa ne olur?

Borsada Sirket Batarsa Ne Olur1Borsada Sirket Batarsa Ne Olur1

KPSS geç kalanlar: suçu otobüste buldu KPSS geç kalanlar: suçu otobüste buldu

Borsada şirket batarsa ne olur?

Borsada şirket batarsa almış olduğunuz hisse varsa değer kaybı yaşayabilir ve yatırımcılar zarar edebilir. Bir şirket batsa bile hisse senetleri işlem görmeye devam eder fakat yatırımcılara bu konuda "iflas" veya "kötü şöhretli" ifadeleriyle bilgilendirme yapılır ve kullanıcılar buna göre dikkatli davranır. Borsada şirket batarsa borç verenler için temerrüt riski ortaya çıkar ve borç senedi bulunan yatırımcılar kayıp yaşayabilir. Bir şirket borsada batarsa borsa şirketin hisse senetlerini kote etmekten çıkarabilir ve bu durumda bu hisse senetleri borsada işlem göremez.

Kaynak: HABER MERKEZİ