Doğasıyla ve kültürel yapısıyla adından sıkça söz ettiren Burdur ilin birçok özelliği merak konusu oldu. Peki Burdur Hangi İlden Ayrıldı? Burdur’un Kültürel Özellikleri Nelerdir? Burdur’un Gezilecek Yerleri Nelerdir? işte tüm bu soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle...

Resim 2024 07 23 121115184

Burdur’un Kültürel Özellikleri Nelerdir?

Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Burdur ilinin kültürel özellikleri merak ediliyor. Peki Burdur’un Kültürel Özellikleri Nelerdir? Burdur ili Antik dönemde Pisidia olarak isimlendirilmiştir. Burdur iline Türklerin gelişi 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi'ne dayandığı kaynaklarda yer alıyor. Burdur ili Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılıyor. Akdeniz Bölgesinde yer alan Burdur ilinin nüfusu ise 273.716 olarak kayıtlara geçmiştir. Burdur ili 11 ilçe ve 15 belediyeden oluşuyor.  Batı Akdeniz Bölgesinde yer alan Burdur ili Göller diyarı olarak bilinmektedir. Burdur ilinin doğal yapısının oldukça engebeli olduğunu yüzde 60 dağlık oranından anlıyoruz. Burdur’un iklimine baktığımızda ise karasal iklim karşımıza çıkıyor. Kışları genellikle kar yağışlı, yaz mevsimi ise kurak ve sıcak geçmektedir.

undefined

Burdur’un Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Burdur ili Göller Yöresi veya Göller Bölgesi olarak bilindiği için her mevsim yerli ve yabancı turisti bünyesinde barındırıyor. Peki Burdur’un Gezilecek Yerleri Nelerdir? Burdur ili tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi kültürel yapılarıyla da dikkat çekmektedir. Burdur ilinde gezilecek yerler ise; Taşoda Konağı, İncir Hanı, Kremna Antik Kenti, Karacaoren Barajı, Yapraklı Barajı, Burdur Gölü Plajı yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gören mekanlar arasında yer alıyor.

Akrabalardan Kime Zekat Verilir? Akrabalardan Kime Zekat Verilir?

Burdur' da hayat normale dönüyor İhlas Haber Ajansı

Burdur Hangi İlden Ayrıldı?

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Burdur’un hangi ilden ayrıldığı merak konusu oldu. Burdur Hangi İlden Ayrıldı? işte merak edilen o sorunun cevabı. 1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandığını tarihte görüyoruz. Ancak Burdur ili Cumhuriyetin kurulması ile birlikte 1923 yılında il statüsünü almıştır.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL