Türkiye Kaykay Federasyonu tarafından ilk kez Karaman’da gerçekleştirilen Tekerlekli Paten Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcularından Büşranur Kartop, U18+ kadınlar uzun mesafe yarışlarında Türkiye şampiyonu olurken, kısa mesafe yarışlarında Türkiye ikincisi oldu. Başarılı sporcu Kartop, uzun mesafe yarışlarında elde ettiği Türkiye derecesi ile Tekerlekli Paten Milli Takımına girmeye hak kazandı.

Şampiyonaya Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular katılırken, Büşranur Kartop’un performansı ise sporserverler tarafından büyük beğeni topladı. Altın madalyayı kazanmasının ardından konuşan Kartop, “Bu başarı, uzun süredir devam eden çalışmalarımın bir meyvesi. Bu süreçte yanımda olan ve bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Hedefim, uluslararası yarışmalarda ilimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

Torku Şekerspor Türkiye'yi temsil edecek Torku Şekerspor Türkiye'yi temsil edecek

Büşranur Kartop’un bu başarısının ildeki genç sporculara ilham olacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz ise, “Büşranur’un başarıları, genç sporcularımızın potansiyelini ve Karaman’ın spor alanındaki gelişimini gözler önüne seriyor. Onunla gurur duyuyoruz ve gelecekte daha büyük başarılar kazanacağına inanıyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN