A Milli Futbol Takımı, 2000 ve 2008 yıllarından sonra tarihinde üçüncü kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kaldı. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, son 16 turunda Leipzig Stadyumu'nda Avusturya ile karşı karşıya gelen milliler, müsabakadan 2-1 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Bu sonuçla birlikte ay-yıldızlılar, 2000 ve 2008 yıllarından sonra üçüncü kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalma başarısı gösterdi.

Erbaspor-Karaman FK Maçına PFDK'dan Ceza Erbaspor-Karaman FK Maçına PFDK'dan Ceza

Çeyrek Finalde Rakip Hollanda

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin'de Hollanda ile karşılaşacak. Milliler, son 16 turunda Romanya'yı eleyen Hollanda ile mücadele edecek. İki ülke arasındaki müsabaka, TSİ 22.00'de Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

Merih Demiral'ın Performansı

Milli futbolcu Merih Demiral, Avusturya maçında attığı gollerle A Milli Futbol Takımı'ndaki gol sayısını 4'e çıkardı. Müsabakanın 1. dakikasında Arda Güler'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında kale önünde oluşan karambolde topu önünde bulan Merih, meşin yuvarlağı ağlara göndererek ay-yıldızlıları 1-0 öne geçirdi. Maçın 59. dakikasında yine sahneye çıkan Merih Demiral, Arda'nın sağ taraftan kullandığı kornerde ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla skoru 2-0 yaptı. Başarılı savunma oyuncusunun ilk golü ayrıca Avrupa Şampiyonası'nda gruplardan sonraki turlarda kaydedilen en hızlı gol oldu. 26 yaşındaki futbolcu, A Milli Takım'da 48. maçında gol sayısını 4'e çıkardı ve mücadelede 90 dakika forma giydi.

Kaynak: İHA