13 gündür durmadan hapşırıyor 13 gündür durmadan hapşırıyor

Yıllarını Türk siyasetine vermiş olan Devlet Bahçeli’nin hayatı merak edilmeye başladı. Kullanıcılar arama motorlarında Devlet Bahçeli kimdir? Devlet Bahçeli’nin kökeni nedir? Sorularına cevap aramakta. Peki Devlet Bahçeli kimdir? Devlet Bahçeli’nin kökeni nedir? detaylar haberimizde…

Devlet Bahcelinin Kokeni Nedir1

Devlet Bahçeli Kimdir?

Devlet Bahçeli, 1948 yılında Osmaniye'de doğdu. 76 yaşındaki siyasetçi ilköğrenimini Osmaniye'de, ortaöğrenimini ise İstanbul'da tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nde almıştır.

Devlet Bahçeli, Ülkücü Hareket'in başlangıcından itibaren çeşitli kademelerinde görev alarak Büyük Ülkü Davası'na hizmet etmiştir. 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde öğrenci iken Ülkü Ocağı Kurucusu ve yöneticisi olarak görev yapmıştır. 1970-1971 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur. Bahçeli, aktif olarak Ülkücü Hareket'te yer alırken akademik çalışmalarını da sürdürmüştür.

Devlet Bahcelinin Kokeni Nedir4

1972 yılından itibaren Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ve bağlı Yüksekokullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca, 1970'li yıllarda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği (ÜMİD-BİR) ile Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği'nin (ÜNAY) kurucularından ve genel başkanlarından biri olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat Doktorası yapmış ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikası Ana Bilim Dalı'nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği yapmıştır.

Bu süre zarfında Türk-İslam dünyası, Türkiye ve dünya ekonomisi, Türk tarihi ve dış politika konularında çalışmalar yürütmüştür. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra cezaevlerine konulan MHP ve Ülkücü kuruluşların yöneticileri ve mensuplarının haklı davalarını her platformda savunmuştur.

Ülkücü kadroların yetişmesinde önemli görevler üstlenen Devlet Bahçeli, Başbuğ Alparslan Türkeş'in çağrısı üzerine 17 Nisan 1987'de üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa etmiş ve 19 Nisan 1987'de yapılan MÇP Büyük Kurultayı'nda parti yönetimine seçilerek Genel Sekreterlik görevine getirilmiştir.

Devlet Bahcelinin Kokeni Nedir2

MÇP ve MHP'nin yönetim kadrolarında kesintisiz olarak görev yapmış, çeşitli dönemlerde Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği ve Genel Başkan Baş-Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur. 6 Temmuz 1997'de gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kongre'de MHP Genel Başkanı seçilmiştir.

21, 23, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Osmaniye Milletvekili olarak seçilen Devlet Bahçeli, 57. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

5 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009, 4 Kasım 2012, 21 Mart 2015, 18 Mart 2018 ve 18 Mart 2021 tarihlerinde yapılan MHP Olağan Büyük Kongrelerinde yeniden Genel Başkan seçilmiştir.

Devlet Bahcelinin Kokeni Nedir3,

Devlet Bahçeli’nin Kökeni Nedir?

Yıllarını Türk siyasetine adamış olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1948 yılında Osmaniye'de doğmuştur ve köken olarak Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine bağlı oldukları bilinmektedir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL