ÖSYM’nin duyurusuyla birlikte 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih süreci adaylar için başladı. İki yıllık önlisans programlarından mezun olan adaylar, sınavdan aldıkları puanlarla dört yıllık lisans programlarına geçiş yapma fırsatı buluyor. DGS tercih işlemleri ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

Bankalara Açılan Dava Ne Kadar Sürede Sonuçlanır? Bankalara Açılan Dava Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

2024 DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

2024 DGS tercih işlemleri 18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar geçiş yapmak istedikleri lisans programları için tercihlerini, 18 Eylül 2024 saat 15.00 itibariyle başlayacak ve  T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda gerçekleştirerek tercihlerini yapabilecek. Tercih işlemleri 24 Eylül 2024 saat 23.59’da sona erecek.

Dgs Tercihleri Basladi Dgs Tercih Islemleri Nasil Yapilir 2024 Osym Kilavuzu Yayimlandi1

DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

DGS tercihlerinin yapılabilmesi için adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sisteme giriş yapacak. Burada adaylar, puanlarına uygun olan üniversite ve bölümleri tercih ederek süreçlerini tamamlayacak. Adayların, tercih işlemleri sırasında dikkatli olmaları ve yerleşmek istedikleri bölümleri doğru bir şekilde seçmeleri gerekiyor.

2024 DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı

DGS tercih kılavuzu, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yoğun ilgi görüyor. Kılavuzda yer alan boş kontenjanlar, bölümler ve tercih adımları detaylı şekilde açıklanmış durumda. Adaylar, bu kılavuzdan faydalanarak tercihlerini daha bilinçli bir şekilde yapabilirler.

Dgs Tercihleri Basladi Dgs Tercih Islemleri Nasil Yapilir 2024 Osym Kilavuzu Yayimlandi2

Tercih Süreci ile İlgili Önemli Bilgiler:

  • Tercihlerin 18 Eylül itibarıyla başlaması
  • İşlemlerin ÖSYM AİS sistemi üzerinden yapılması
  • 24 Eylül saat 23.59’da tercih sürecinin sona ermesi

DGS tercihlerinde hata yapmamak ve tercih işlemlerini doğru gerçekleştirmek için ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan kılavuza dikkat edilmesi büyük önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ