“İslam Şeriatı” konulu tartışmada açıklamalarıyla sosyal medyanın gündemine oturan Diamond Tema kimdir? Diamond Tema Türk mü? Diamond Tema kaç yaşında? Diamond Tema’nın babası kimdir? gibi soruların cevaplarını haber içeriğimizde bulabileceksiniz.

“Yer6” isimli Youtube isimli kanalda Asrın Tok ile Diamond Tema arasında gerçekleşen ve sosyal medyada çok konuşulan “İslam Şeriatı” konulu tartışmanın etkileri sürüyor.

Diamond Tema hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmeci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Yer6 adlı programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216/ 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı. Program hakkında erişim engeli de talep edildi.” değerlendirmesinde bulundu.

Diamond Tema Kimdir Diamond Tema Turk Mu Diamond Temanin Babasi Kimdir1

Rüyada Eşyasız Ev Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Eşyasız Ev Görmek Ne Anlama Gelir?

“Bir Diamond ölür, bin Diamond dirilir. Yarın bir gün başıma şey gelirse bu beni ancak kahraman yapar. İyiyim arkadaşlar sorun yok.” diyerek hakkında çıkan haberlere açıklık getiren Diamond Tema ise @diamond_tema hesabından yaptığı açıklamada “Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlâken ortada bir sorun yok. İfademizi verir duruşmaya çıkarız olur biter. İlk defa yalnız olmadığımı hissediyorum. İyi ki varsınız. Gerçekleri hiçbir zaman susturamadılar, susturamazlar da. Bunların derdi bizimle değil. Kendi inançlarıyla yüzleşemiyorlar her şey bundan ibaret.” İfadelerin kullandı.

Youtube’da 847 bin abonesi olan Diamond Tema Kimdir?

1994 yılında Arnavutluk’ta doğan ve 1996 yılında Türkiye’ye taşınan Diamond Tema her şeyin bilinmez olduğuna inanan Agnostik Yazar’dır. 847 bin aktif abonesi olan Diamond Tema ismi gerçek ismidir.  Babasının 1950'li yılların popüler oyuncusu Muzaffer Tema olduğu öne sürülse de bu bilgi gerçeği yansıtmamaktadır.  Bardhyl Tema'nın oğlu olan Diamond Tema eğitim hayatını Türkiye’de tamamlamıştır. 

Diamond Tema Kimdir Diamond Tema Turk Mu Diamond Temanin Babasi Kimdir2

Türkiye’de askerlik hizmetini tamamlayan Diamond Tema Osmanlı Tarihiyle ilgili yerel kanallarda belgesel yönetmenliği yapmıştır. Tarih, Bilim ve Felsefe konusunda içerikler üreten Diamond Tema’nın “Agnostisizm ve İlâhi Tragedya” isimli bir kitabı da bulunmaktadır.

Diamond Tema Kimdir Diamond Tema Turk Mu Diamond Temanin Babasi Kimdir3

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL