TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Instagram’a getirilen erişim engelinin ardından TikTok’a yönelik benzer bir adım atılabileceği sinyallerini verdi. Yayman, TikTok’un Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini belirtti.

Dmk Baskanindan Kritik Aciklama Instagramdan Sonra Tiktok Mu Kapaniyor1

2 kişi yangında evde mahsur kaldı 2 kişi yangında evde mahsur kaldı

Halktan Gelen Talepler: "TikTok Kapatılsın"

Yayman, sokakta karşılaştığı birçok vatandaşın TikTok’un kapatılmasını talep ettiğini ifade ederek, "Siyaset halkla birlikte yapılır, halkımız TikTok'un kapatılmasını istiyor" dedi. Kendisinin TikTok kullanmadığını belirten Yayman, platformda yer alan içeriklerin "tuhaf ve gerçeklikten uzak" olduğunu ve bu tür paylaşımların desteklenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Dmk Baskanindan Kritik Aciklama Instagramdan Sonra Tiktok Mu Kapaniyor3

TikTok ve Ulusal Güvenlik Meselesi

Yayman, TikTok’un toplumda ciddi bir eleştiri ve şikayet konusu olduğunu, platformun insanlık değerlerinden uzaklaştığını dile getirdi. TikTok’un, yerli ve milli değerlerle uyuşmadığını vurgulayan Yayman, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) bu konuda harekete geçebileceğini belirtti. TikTok’un bir "nefret objesi" haline geldiğini söyleyen Yayman, platformda irrasyonel ve absürt davranışların özgürlük alanı olarak görülemeyeceğini ifade etti.

Dmk Baskanindan Kritik Aciklama Instagramdan Sonra Tiktok Mu Kapaniyor2TikTok'un Geleceği Belirsiz

Yayman, komisyon olarak TikTok’a erişim engeli getirilmesi konusunda henüz bir tutum belirlemediklerini, ancak halkın taleplerinin dikkate alınacağını vurguladı. TikTok’un kapatılması ya da erişiminin engellenmesi yönünde bir adım atılıp atılmayacağı ise önümüzdeki süreçte netleşecek.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL