PFDK'dan Karaman FK'ya Ceza PFDK'dan Karaman FK'ya Ceza
Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı Dünya Kız Çocukları Günü spor etkinlikleri, kız çocuklarının fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak, sporla tanışmalarını sağlamak ve toplumda sporun önemine dikkat çekmek amacıyla organize edildi. Atatürk Spor Kompleksi Kemal Kaynaş Stadyumu’nda Karaman'daki farklı okullardan katılım sağlayan kız çocukları çeşitli spor branşlarında düzenlenen parkurlarda eğlenceli spor aktivitelerine katıldı.
Etkinlik kapsamında antrenörler ve eğitmenler, kız çocuklarına sporun hem fiziksel sağlık hem de özgüven üzerindeki olumlu etkilerini anlatarak çeşitli aktivitelerle onların sporla iç içe olmasını sağladı. Kız çocukları, antrenörler ve eğitmenler rehberliğinde hem takım oyunlarının önemini kavradı hem de bireysel yeteneklerini keşfetme fırsatı buldu.
Etkinlikler sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı
Kemal Kaynaş Stadyumu’nda düzenlenen spor etkinliklerinde özellikle çocuk atletizmi yarışmalarında kız çocuklarının heyecanı ve neşesi dikkat çekti. Antrenörlerin verdiği mini eğitimler sayesinde çocuklar, temel spor tekniklerini öğrenirken aynı zamanda sporun disiplin ve kararlılık gibi hayat becerilerini kazandırdığına dair farkındalık edindi.
Etkinlikler sonunda ise kız çocuklarına Dünya Kız Çocukları Gününe özel hazırlanan katılım sertifikaları verildi.
Önümüzdeki dönemde kız çocuklarına yönelik benzer etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, kız çocuklarının spora teşvik edilmesinin önemini vurgulayarak, “Kız çocuklarının sosyal hayata katılımlarını artırmak ve spora olan ilgilerini desteklemek için bu tür etkinlikleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz,” dedi.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL