TOKİ’den 35 ilde 303 arsa açık artırma ile satışa çıkıyor! Arsa satış şartları nelerdir? TOKİ’den 35 ilde 303 arsa açık artırma ile satışa çıkıyor! Arsa satış şartları nelerdir?

Dünya tarihi hep savaşlarla yaşamıştır ve günümüzde de yaşamaya devam ediyor. İnsanlar ise dünya savaşlarını merak edip araştırıyor. Peki Dünyada Kaç Tane Dünya Savaşı Oldu? Dünya Savaşları Neden Çıktı? gibi soruların cevabı haberimiz detayında sizlerle. 
Dünya Savaşları Neden Çıktı?
Dünya tarihine baktığımızda geçmişten günümüze hep savaşlar yaşamış ve yaşamaktadır. Savaşların en büyük etkisi ise sömürgecilik olarak karşımıza çıkıyor. Ülkeler yıllar boyunca daha güçlü olmak için yeraltı bakımından zengin ve coğrafi konum bakımından güçlü olanlara karşı gücüne güç katmak için savaş açmıştır. Dünya savaşlarının çıkma nedenlerine baktığımızda da sömürgeciliği bariz görüyoruz. Diğer nedenler ise devletlerarasındaki silahlanma ve sömürgecilik yarışı. İtalya ve Almanya'nın siyasi birliklerini geç kazandıkları için sömürgecilik yarışında geri kalmaları. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve Rusya'nın Balkanlar'da hâkimiyet kurma düşüncesi olmuştur. Birinci Dünya Savaşı Neden Çıktı? işte cevabı; Avrupa merkezli küresel bir savaştır. 28 Haziran 1914 tarihinde Gavrilo Princip isimli bir Sırp milliyetçisinin Arşidük Fransuva Ferdinand'ı öldürmesi, Birinci Dünya Savaşı'nı başlatan olay oldu. İkinci Dünya Savaşı Neden Çıktı? işte cevabı; 1 Eylül 1939'da Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesiyle başladı.

Dunyada Kac Tane Dunya Savasi Oldu1 (2)
Dünyada Kaç Tane Dünya Savaşı Oldu?
Dünya tarihinde iki büyük dünya savaşı olmuştur.
Birinci Dünya Savaşı (1914-1918): Bu savaş, 28 Temmuz 1914'te başlayıp 11 Kasım 1918'de sona ermiştir. Ana savaşan taraflar, İtilaf Devletleri (Birleşik Krallık, Fransa, Rusya ve sonrasında ABD) ve Merkezi Güçler (Almanya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve Bulgaristan) olmuştur.
İkinci Dünya Savaşı (1939-1945): Bu savaş, 1 Eylül 1939'da Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesiyle başlamış ve 2 Eylül 1945'te sona ermiştir. Ana savaşan taraflar, Müttefik Devletler (Birleşik Krallık, Fransa, Sovyetler Birliği, Çin ve ABD) ve Mihver Devletleri (Almanya, İtalya ve Japonya) olmuştur.

Kaynak: HATİCE KARACA