Ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek isteyenler için düşük faizli konut kredisi fırsatı gündemde. Türkiye genelinde ev almayı düşünen vatandaşlar, devlet destekli düşük faizli konut kredilerinin ayrıntılarını merak ediyor. İşte, düşük faizli konut kredisi kampanyası ve başvuru şartlarına dair bilmeniz gerekenler haberimizde...

Düşük Faizli Konut Kredisi Ne Zaman Başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamasına göre, düşük faizli konut kredisi kampanyası 2025 yılının başlarında halka sunulması planlanıyor. Kampanyanın detayları ve başvuru tarihleri, yıl sonuna kadar Meclis'te görüşülecek ve TBMM gündemine gelecek.

Dusuk Faizli Konut Kredisi Ile Ilk Evini Almak Ve Evini Yenilemek Isteyenlere Firsat Kimler Ba (1)

Kimler Düşük Faizli Konut Kredisine Başvurabilir?

Görüntüler kurgu mu? Yecüc Mecüc mü? Görüntüler kurgu mu? Yecüc Mecüc mü?

Düşük faizli konut kredisi başvurusu yapabilecek kişiler için şartlar şu şekilde sıralanıyor:

1-) Üzerine kayıtlı konutu bulunmayanlar,

2-)Alınacak evin bulunduğu ilde son 1 yıl içinde konut satışı yapmamış olanlar,

3-)Hisseli bir konuta sahip olsa dahi, hisse oranı yüzde 50'yi geçmeyenler.

4-)Konut Kredisi Vade ve Faiz Oranları

İlk ev sahibi olacak vatandaşlara sunulacak konut kredilerinde faiz oranının yüzde 1.20 olması planlanıyor. Kredinin vadesi ise 15 yıl (180 ay) olarak belirlenmiş olabilir. Ayrıca, 120 ay vadeli seçeneklerin de mevcut olacağı belirtiliyor.

Dusuk Faizli Konut Kredisi Ile Ilk Evini Almak Ve Evini Yenilemek Isteyenlere Firsat Kimler Ba (3)

Konut Yenileme Kredisi İmkanları

Evini yenilemek isteyenler için ise aylık yüzde 0.69 faiz oranıyla 180 aya kadar vadeli kredi imkanı sunulacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, İzmir pilot bölgesi seçilerek bu proje kapsamında detayları açıklamış ve büyük bir dönüşüm hareketinin yakında başlayacağını belirtti.

İlk evim konut kampanyası ve konut yenileme kredileri hakkında detaylı bilgi ve başvuru şartları netleştiğinde haberimizde yer vereceğiz. Ev sahibi olma hayalinizi gerçeğe dönüştürmek için bu fırsatları kaçırmayın!

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL