Son olarak çözüm süreci ile ilgili yapmış olduğu açıklama da ‘masamızda yok’ ifadeleriyle tekrardan gündeme gelmiştir işte detaylar sizlerle.

Efkan Ala Kimdir Nereli Ve Kac Yasinda1

Efkan Ala kimdir? Efkan Ala nerelidir? Efkan Ala mesleği nedir?

Efkan Ala, 21 Şubat 1965'te Erzurum'un Oltu ilçesinde doğdu. İlkokul eğitimini Çanakpınar Köyü'nde, ortaokul ve liseyi Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde iktisat yüksek lisansı yaptı.

Kira Kontratları e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek Kira Kontratları e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

1988'de Sakarya Valiliği'nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Trabzon'un Dernekpazarı ilçesi kaymakamlığı, Ordu'nun Kabataş kaymakamlığı ve Tunceli vali yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 2003'te Batman Valisi, 2004'te Diyarbakır Valisi oldu. 2007'de Başbakanlık Müsteşarı, 2013'te ise 61. Hükümet'in İçişleri Bakanı olarak atandı. 25. ve 26. Dönemde Erzurum ve Bursa Milletvekili seçilen Ala, son olarak 65. Hükümet’in İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Ala, iki çocuk babasıdır.

Efkan Ala Kimdir Nereli Ve Kac Yasinda2

Efkan Ala’nın açıklaması

Basın mensuplarıyla yaptığı açıklamasında AKP Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, "Yeni bir çözüm süreci mi gündemde" sorusuna, "Bizim şu anda masamızda böyle bir şey yok. O daha önce yapıldı, oldu bitti. Türkiye o günden bugüne bir çok şey yaşadı. Şimdi sorun da farklı, o sorunlara bulunacak çare de farklı. Yani her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki."

Abdullah Öcalan ile bir görüşmenin de gündemde yer almadığını belirten Efkan Ala, "24 saat televizyon Kürtçe yayın yapıyor. Bunlar aşıldı. O süreçlerin belli bir yerinde Ortadoğu tarumar oldu. Eğer Türkiye o reformlarını yapmamış olsaydı, o adımlarını atmamış olsaydı… Türkiye'yi de, Suriye'ye, Irak'a çevirmek isteyen projelerin nasıl uygulamaya konulduğu gözümüzün önünde yaşandı öyle değil mi? O sonuçlar elde edilemedi" dedi.

Efkan Ala, "normalleşme" için de "Bu iklim içerisinde merhabalaşmalar çok önemlidir, diyaloglar çok önemlidir, konuşmalar 180 derece ayrı fikirler olsa bile çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Efkan Ala, anayasa tartışmalarına da ise "Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak için anayasayı, bir araya gelmenin yönteminde anlaşalım, ondan sonra da kim ne düşünüyorsa orada söyleyecek. Her parti tartışacak. Sonra da masaya geldiğinde onları dile getirecek. O masadaki müzakere sistemine göre de karara varılacak. Yeni bir anayasa yapıyoruz, eski anayasalardan birini seçmiyoruz. Yeni anayasa yaparken herkes ne istiyorsa onu söylesin, söyleyecek zaten" dedi.

"Anayasa yapılabileceğine ihtimal veriyor musunuz" sorusuna ise Efkan Ala, "İhtiyatlı bir iyimserlik içerisindeyim. Önemli bir tartışma süreci yaşayacağız. Bunun ben kendi başına da kıymetli olduğunu düşünüyorum. Biraz heyecanlanıyorum da" dedi.

Efkan Ala herhangi bir erken seçimin de gündemlerinde yer almadığını belirtti.

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI