Yeşilçam’ımızın “Domates Güzeli” Ayşen Gruda ve Yılmaz Gruda’nın kızları Elvan Gruda 55 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Elvan Grudanin Olum Sebebi Ne (2)-1

Ayşen Gruda Kimdir?

Yeşilçam’ın “Domates Güzeli” oyunculuğuyla kendine hayran bırakan kendine has güzelliğiyle Ayşen Gruda 22 Ağustos 1944 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ayşen Gruda gibi kardeşleri de Yeşilçam dünyasında ünlü isimlerdir. Ayten Erman ve Ayben Erman, Ayşen Gruda’nın kız kardeşleridir, Ayten Gruda ortanca kardeştir. Küçük yaşlardayken yeteneklerini ailesi keşfetmiştir, babsını genç yaşta kaybettiği için, iş hayatına erken atılmak ve eğitim hayatını sonlandırmak zorunda kalmıştır. En büyük Kardeşi Ayten Erman Cennet Mahallesi, Şekerpare, Tosun Paşa, Şendul Şaban gibi Yeşilçam’a iz bırakmış filmlerde yer almıştır. En küçük kardeş Ayben Gruda ise Şabanoğlu Şaban, Şendul Şaban gibi Yeşilcam Kült filmlerinde rol almıştır. Ailecek Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinde yer etmişler birçok filmde birlikte rol almışlar başarılarıyla göz doldurmuşlardır. Ayşen Gruda Çöpçüler Kralı, Süt Kardeşler, Gülen Gözler, Tosun Paşa, Doktor Civanım, Hababam Sınıfı, birçok ünlü filmde, Kemal Sunal, Şener Şen, Münir Özkul, Adile Naşit, İlyas Salman, Tarık Akan, Aile Şerefi, Halit Akçatepe, İhsan Yüce gibi Yeşilçam’ın efsaneleriyle beraber çalışmıştır. Yılmaz Gruda ile 1965 yılında evlenmişler ve on bir yıl evli kalmışlardır ve dostça ayrılmışlardır. 1968 yılında tek çocukları Elvan Gruda doğmuştur. Pankreas kanseri olan Ayşen Gruda solunum yetmezliği sonucunda 23 Ocak 2019 yılında aramızdan ayrılmıştır.

Elvan Grudanin Olum Sebebi Ne (3)

Elvan Grudanin Olum Sebebi Ne (4)

Yılmaz Gruda Kimdir?

14 Temmuz 1930 yılında İstanbul’da doğan Yılmaz Gruda, Türk sinemacı, oyuncu ve tiyatrocudur. Üç kez evlenen Yılmaz Gruda’nın bu evliliklerinden iki çocuğu vardır Elvan ve Elgin Gruda. Kavak Yelleri, Güngörmüşler, Aşk Geliyorum demez gibi pek çok dizi ve filmde yer almış Yeşilçam oyuncusudur. Güngörmüşler filminde Ayşen Gruda ile beraber rol almışlardır. 25 Temmuz 2023 yılında yakalandığı virüse bağlı olarak böbrek yetmezliği ve yaşı sebebiyle 94 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Elvan Grudanin Olum Sebebi Ne (1)-2

Elvan Gruda Kimdir?

1968 yılında doğan Elvan Gruda, Ayşen ve Yılmaz Gruda çiftinin tek çocuğudur, müzisyendir.  Emre Gruda isminde 25 yaşında bir oğlu vardır. 24 Aralık 2023 yılında aramızdan ayrılan Elvan Gruda’nın ölüm nedeni henüz doğrulanmasa da Elvan’ın yakın arkadaşı oyuncu Tuna Arman; “10 yıl önce geçirdiği meme kanserini tedaviler sayesinde yendi ama sonrasını umursamadı 'bitti' dedi, dinlemedi bizleri. Kontrole gitmedi ihmal etti, kendi seçimiydi bu. Anne ve babasının hastalıkları, annenin kaybı ardından babasının sağlık sorunları ve kaybı yordu ve yıprattı. Dayanılmaz ağrılar başladı zorla götürdüğüm hastanede yapılan tetkikler sonucu metastaz 4. evredeydi 3 ay sürdü her şey. Tedavi başladı ama çok geç kalmıştık ve maalesef Elvan 55 yaşında gitti. Oysa hayalleri vardı, hayallerimiz vardı. Emre vardı, ama olmadı gitti. Mekanı cennet olsun hep birbirimize 'kardeşim' derdik, güle güle kardeşim bir gün görüşmek dileğiyle seni çok seviyorum” dedi.

Elvan Grudanin Olum Sebebi Ne (2)

Kaynak: Eda Şahintürk