En Büyük Fay Hattı Nerede?
Dünya’nın ve Türkiye’nin en büyük fay hattı merak konusu oldu. En Büyük Fay Hattı Nerede? Türkiye’nin En Büyük Fay Hattı Hangisi ? gibi soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle...

Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı

Kahramanmaraş'ta kilometrelerce uzanan fay hattı havadan görüntülendi -  İhlas Haber Ajansı
Dünya’nın ve Türkiye’nin bir çok bölgesinde kimi insanın canına ve malına neden olan depremler insanlar üzerinde olumsuz etki yaratıyor. Bu durum insanları merak ve endişeleri sonucunda araştırmaya koyuyor. Peki En Büyük Fay Hattı Nerede? Türkiye’nin En Büyük Fay Hattı Hangisi? işte sizler için derledik..

Kahramanmaraş'ta kilometrelerce uzanan fay hattı havadan görüntülendi İhlas  Haber Ajansı


En Büyük Fay Hattı Nerede?
Dünyanın en büyük ve en tehlikeli fay hatlarından biri olarak karşımıza Büyük Okyanus'taki Pasifik Ateş Çemberi çıkıyor.Pasifik Ateş Çemberi, dünya üzerindeki en büyük depremlerin ve volkanik aktivitelerin odaklandığı bir alan olarak bilinir. Bu fay hattı, Pasifik Okyanusu'nun kıyıları boyunca dolaşarak Japonya, Endonezya, Filipinler, Yeni Zelanda, Şili, Peru ve Amerika'nın batı kıyıları gibi birçok ülkeyi etkilemektedir. Peki dünyanın en büyük fay hattı nereden geçiyor hiç merak etiniz mi. İşte sizler için derledik..  Dünyanın en büyük fayı San Andreas fayıdır. İsmini San Andreas Gölü'nden almıştır.. Kaliforniya boyunca uzanan bir kıta dönüşüm fayı olan San Andreas fay hattının uzunluğu 1200 km'dir.

Fay hattı geçtiği yeri savaş alanına çevirdi
Türkiye’nin En Büyük Fay Hattı Hangisi ?
Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından Türkiye'de yer alan en büyük fay hatları merak edilmeye başlandı. Türkiye'de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor. Peki Türkiye’nin en büyük fay hattı hangisi. Türkiye’nin en büyük fay hattı ise; Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF)’dır. Kuzey Anadolu Fay Hattı, dünyanın en hızlı hareket eden ve en aktif fayı olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: HATİCE KARACA