Konya’nın Akçaşehir ilçesinde yaşayan ve hayalini ailesiyle paylaşan Ayşenur’un hayalini gerçekleştirmek adına harekete geçen ailesi sembolik bir düğün yapma kararı aldı. Damadın olmadığı bu sembolik düğüne yüzlerce kişi katılırken davetlilere düğün öncesi yemek ikramı yapıldı. Düğün salonunun girişinde ise Ayşenur'un günlerce uğraşıp yaptığı binlerce parçadan oluşan puzzle tabloları sergilendi. Beyaz gelinliği ile yüzünde gülücükler saçarak emekli din görevlisi babası Veysel Uyar’ın kolunda salona giriş yapan Ayşenur Uyar, önce babası sonra kardeşi Tarık ve katılan davetliler ile dans etti.

En Kotu Gunun Boyle Olsun Aysenur1

Oyun havası eşliğinde ailesi ve davetlilerle oynayıp en büyük hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ayşenur'un bu sembolik kına gecesine Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal da katıldı. Gelinliğinin üzerine kaftan giyen Ayşenur kına yakılmadan önce avucunu açmayarak babasından altın istedi. Baba Veysel Uyar da kızın avucuna altın bırakarak kına yakılmasını sağladı. Düğün salonu girişinde sergilenen Ayşenur'un yaptığı puzzle tablolar ise  geceye katılan davetlilere çekilişle hediye edildi.

En Kotu Gunun Boyle Olsun Aysenur2

“Gelen Dostlardan Allah Razı Olsun”

Farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir kına gecesi düzenlediklerini söyleyen Ayşenur'un babası Veysel Uyar, “Kızımız doğuştan bu hastalığa sahip. Biz hiç isyan etmedik. Hep kızımızın mutlu olması için hayatta varız. Kızımın yaklaşık 15 yıldan beri kurduğu hayalini bugün gerçekleştirdik. Kızım özellikle son birkaç yıldır bu hayalini dile getiriyordu. Bugün bir kına gecesi, eğlence gecesi yaptık, aynı zamanda yaklaşık bin kişilik yemek ikramı yaptık. Kızımıza gelinlik giydirdik ve kına yaktık. Bu sembolik bir düğün. Dostlardan Allah razı olsun, çok güzel dönüşler oldu, çok iyi yapmışsınız dediler. Benim kızım zaten sosyal bir kız ve öğretmenleri de burada. Kızımı yedi yaşından beri sürekli rehabilitasyon merkezine gönderdik., dostlardan Allah razı olsun.” dedi.

 ‘Mutlu musun?' sorusuna mutluyum diye cevap veren Ayşenur Uyar da, babasını teşekkür ederek hayali gerçekleştiği için sevinçli olduğunu söyledi.

Maymun Çiçeği Tedavisi Var Mı? Maymun Çiçeği Tedavisi Var Mı?

En Kotu Gunun Boyle Olsun Aysenur3

Kaynak: İHA