Mark Zuckerberg'in Harvard Üniversitesi'nde öğrenci olduğu dönemde ortaya çıkan Facebook nasıl ortaya çıktı? Facebook nasıl kuruldu ? Facebook kaç yaşında detaylar haberimizde…

 

Facebook nasıl kuruldu ?

2003 yılında Mark Zuckerberg, kampüste yaygın olarak kullunılmakta olan yıllık kitaptaki öğrenci fotoğraflarını dijital hale getirmek ve karşılaştırmak için FaceMash adlı bir web sitesi üretti. FaceMash kısa sürede duyuldu ancak üniversitenin rehberlik politikalarını ihlal ettiği sebebiyle kapatıldı, bu olay da Zuckerberg'ın sosyal medya konusuna olan ilgisini artırdı.

2004 senesine Zuckerberg’in odasında toplanan arkadaş grubunun "The Facebook"u başlatmasıyla Facebook hikayesi başladı. Başlangıçta sadece Harvard öğrencilerine yönelik geliştirilen platform, kullanıcılara profil oluşturma, fotoğraf paylaşma ve diğer öğrencilerle iletişim kurma fırsatı tanıdı. Hızla diğer üniversitelerle genişleyen platform; Zuckerberg, Andrew McCollum, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes'ın liderlik ettiği ekip tarafından daha da ileriye taşındı.

2006 senesine şirket, genel halka açık hale getirildi ve facebook.com domainini aldı. Aynı yıl, Facebook'u satın alma teklifleri gelse de Zuckerberg bu teklifleri reddetti. Facebook 2007 senesinde dünya çapında 30 milyon kullanıcıya ulaştı.

Şirket daha da büyüdü ve 2012’de Instagram ve WhatsApp’ı aldı. 2010 senelerinde Facebook veri gizliliği sorunlarıyla gündeme geldi. 2018'deki Cambridge Analytica skandalı Facebook’a birçok kişinin tepki göstermesine sebep oldu. Bu olaylar sonrası şirket gizlilik ayarlarını daha da güçlendirdi ve gerekli önlemleri aldı. Covid 19 döneminde birçok kişi tarafından popüler iletişim uygulamaları arasında yerini aldı.

2022 senesi sonrası Facebook şirketinin adı Meta Platform Inc. olarak değişti ve Meta isimli girişim Mark tarafından büyük destek gördü.

Facebook Kac Yasinda Facebook Kac Yilinda Kuruldu Facebook Nasil Kuruldu2

Facebook Kaç Yaşında ?

Sosyal medya platformu Facebook 20 yaşında.

 

Yahya Sinvar kimdir? Hamas Lideri Yahya Sinvar öldü mü? Yahya Sinvar kimdir? Hamas Lideri Yahya Sinvar öldü mü?

Facebook Kaç Yılında Kuruldu?

Sosyal medya platformu Facebook 2004 yılında kuruldu.

Kaynak: Eda Şahintürk