Son olarak, Hafize Gaye Erkan'ın 'affını istemesi' sonrası Merkez Bankası Başkanı olarak atanmasıyla, Fatih Karahan'ın bu göreve atanması gündeme gelmiştir. Mehmet Şimşek'in önerisiyle bu göreve getirilen Fatih Karahan'ın detayları merak konusu oldu. Fatih Karahan'ın ailesi, eşi ve çocukları hakkında bilgi edinmek isteyenler için detaylar şu şekildedir:

Fatih Karahan Ailesi Nereli Fatih Karahan Kimdir Nerelidir2

Fatih Karahan Kimdir Nerelidir?

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi'nden 2006 yılında Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olduktan sonra Fatih Karahan, 2012 senesinde Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını bitirdi. New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak kariyerine başlayan Karahan, 2022 senesine kadar burada İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da çalıştı. 2022'de Amazon'da kıdemli ekonomist olarak göreve başlayan Karahan, Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist olarak atanmıştır. 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na görev yapması için getirilen Karahan, 3 Şubat 2024'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştır.

Fatih Karahan Ailesi Nereli Fatih Karahan Kimdir Nerelidir1

Fatih Karahan Ailesi Nereli?

Bakan Yerlikaya Yenidoğan Bebek Çetesiyle ilgili açıklama yaptı: “Konunun takipçisi olacağım” Bakan Yerlikaya Yenidoğan Bebek Çetesiyle ilgili açıklama yaptı: “Konunun takipçisi olacağım”

Fatih Karahan, Prof. Dr. Servet Karahan ile Op. Dr. Hatice Karahan'ın büyük oğludur ve ayrıca Fatih Karahan evli ve iki çocuk babasıdır. Fatih Karahan'ın ailesinin nereli olduğu ile ilgili paylaşılan bir bilgi bulunmamaktadır.

Hafize Gaye Erkan Kimdir Nerelidir?

Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında dünyaya gelmiştir. Türk ekonomist ve mühendis olarak bilinen Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'ni ikincilikle tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünü rekor bir puanla birincilikle bitirmiştir. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Stanford, Princeton, Boston ve California gibi üniversitelerden burs teklifi alan Erkan, doktora eğitimine Princeton Üniversitesi'nde devam etmiştir. Üniversite tarihine geçerek doktora eğitimini bir yılda tamamlamıştır.

İş hayatına Goldman Sachs'da başlayan Erkan, burada 9 yıl görev aldıktan sonra First Republic Bank'ta çalışmaya başladı. 2014 yılında bu banktaki görevine başlamış, 2017 yılında ise başkanlık görevine yükselmiştir. ABD'deki kariyerindeki hızlı yükselişi nedeniyle 'Müthiş Türk Kızı' olarak adlandırılmıştır. 9 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak göreve başlayan Erkan, 2 Şubat 2024 tarihinde istifa ederek görevinden ayrılmıştır.

Kaynak: Eda Şahintürk