Fatih Terim Kim? Fatih Terim Kaç Yaşında? Fatih Terim Nereli? Detaylar hikayemizde…
Son zamanların çok konuşulan isimlerinden olan ve hakkında merak edilen Fatih Terim Kim? Fatih Terim Kaç Yaşında? Fatih Terim Nereli? Fatih Terim Ne Hastası? Gibi soruları sizler için araştırdık detaylar haberimizde…

Galatasaray'da 4. Fatih Terim dönemi sona erdi!
 

Fatih Terim Kim?
4 Eylül 1953 yılında Adana’da dünyaya gelen ve Türk futbolunda önemli başarılara imzalar atan Türkiye’nin beğenilen takdir edilen isimlerinden biri olarak bilinmektedir. Türk teknik direktör ve libero mevkiinde oynamış eski millî futbolcularımızdan biridir.
Kariyer geçmişi futbolculuğu döneminde Ceyhanspor, Adana Demirspor ve Galatasaray'da oynadı. 11 yıl formasını giydiği Galatasaray'da futbolcu olarak 1974-1975 ve 1978-1979 sezonlarında Başbakanlık Kupası'nı, 1975-1976, 1981-1982 ve 1984-1985 sezonlarında Türkiye Kupası'nı, 1982-1983 sezonunda ise Türkiye Süper Kupası'nı kazandığı bilinmektedir.

Fatih Terim: 'Hayal kırıklığına uğradım' İhlas Haber Ajansı

Fatih Terim 1985 yılında Galatasaray'da futbolu bırakmış. Teknik direktörlüğe MKE Ankaragücü'nde başladı. Daha sonra Göztepe'yi çalıştıran Fatih Terim, bir süre sonra eş zamanlı olarak Türkiye U-21'i de çalıştırmaya başladı. Daha sonra Göztepe'den istifa etti. Türkiye'yi ve Galatasaray'ı bir kez çalıştırdıktan sonra İtalya'ya giden Terim, Fiorentina ve Milan'ı çalıştırdı.

Yaklaşık olarak 1 yıl süren İtalya macerasının ardından Türkiye'ye döndü. İtalyan taraftarlarca "Grande Terim" olarak anılır. Sırasıyla 2 kez daha Galatasaray ve Türkiye'yi çalıştıran Fatih Terim, 21 Aralık 2017'de Galatasaray'daki 4. dönemine başladı. 10 Ocak 2022 tarihinde Galatasaray'daki 4. dönemi sona erdi. 2023 yılında Panathinaikos kulübü ile anlaşma sağladığı ve Teknik direktör olarak Galatasaray ile 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Süper Kupası, UEFA Kupası şampiyonluğu kazandı. Oyuncu olarak ise 3 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kazandı. Ayrıca İtalya devleti tarafından verilen "Commendatore" nişanına sahiptir.

Acun Ilıcalı Evlendi Acun Ilıcalı Evlendi

Fatih Terim: 'PSV dikkat etmemiz gereken bir takım' İhlas Haber Ajansı
Babası Kıbrıslı olan Fatih Terim, Fulya Aksu Terim ile evlidir. Merve Terim Çetin ve Buse Terim Bahçekapılı adlarında iki kızı vardır. Son dönemlerde adı magazin olaylarına da karışan fakat tavrını ve duruşunu bozmayan ünlü isim Türk halkı tarafından sevilen ve sayılan isimlerimizden biri olarak da bilinmektedir. 2020 yılında Covid 19’a yakalanan ve tedavi gören ünlü Teknik Direktör herkesi yürekleri ağza getirmiş fakat tedavisi, başarılı bir şekilde tamamlanmış taburcu olmuştur. Ayrıca geçtiğimiz seneler de de mide ve bağırsak sorunu yaşadığı da araştırmalarımız arasında yer almaktadır.

Kaynak: HATİCE KARACA