Fırtına Deresi’nin doğal mı yapay mı olduğu konusunda sosyal medya kullanıcıları internette araştırma yapıyor. Fırtına Deresi Doğal mı Yapay mı? sorusunun cevabı nedir? İşte detaylar…

undefined

Rize - Ardeşen yolundan güneye doğru ilerleyip, 22. kilometrede Çamlıhemşin ilçesine varabilirsiniz. İlçenin yaklaşık 1 kilometre güneyinden parkura başlayabilirsiniz (km: 0). 5. kilometrede büyük kayalara dikkat edilmelidir. 7., 8. ve 9. kilometrelerde tehlikeli geçişler bulunduğundan suyun dikkatlice incelenmesi önemlidir. 12. kilometrede, batı yönünde yer alan Tolikçet Şelalesi bölgeye ayrı bir güzellik katmaktadır. Parkuru, Fırtına Deresi'nin Karadeniz'e dökülmeden önce uygun bir noktada sonlandırmak mümkündür.

undefined

Yaklaşık 23 kilometre uzunluğundaki parkur boyunca derenin yatağı çok taşlı olup, suyun debisine göre zorluk derecesi 3, 4 veya 5 olarak değişmektedir. Aşırı yağmurlarda dikkatli olunmalıdır. Fırtına Deresi, yılın her döneminde akarsu sporu için uygundur.

Bu Koleksiyonun Değeri 2 Milyon Lira Bu Koleksiyonun Değeri 2 Milyon Lira

undefined

Fırtına Deresi, Kaçkar Dağları'nda bulunur ve hem yerli hem de yabancı turistler ile doğa severler için popüler bir destinasyondur. Dereden inerken birçok kola ayrılan Fırtına Deresi, dağın yamaçlarında akarken ormanın içinde çeşitli irili ufaklı göller ve şelaleler oluşturur. Son yıllarda rafting meraklıları için ideal bir merkez haline gelmiştir.

undefined

2013 yılında Fırtına Deresi'nin denizle birleştiği yerde, Recep Yazıcıoğlu'nun adını taşıyan Türkiye'nin ikinci yapay parkuru inşa edilmiştir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL