Uzun yıllar Türkiye’de yayın hayatında olan Fox TV isim değişikliğine giderek Now TV oldu. Bu değişiklik kullanıcıların odaklandığı konular arasında yer aldı. Fox TV Neden Now TV oldu? Fox TV Satıldı mı? Neden İsmi Değiştirildi? gibi sorular arama motorlarında yerini aldı. Detaylar haberimizde…

Fox TV olarak uzun yıllar yayın yapan kanal 12 Şubat tarihinde ismini ve logosunu değiştirerek seyircileriyle buluşmaya devam etti. Bu değişiklik kararını Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı geçtiğimiz gün açıklayarak, "Fox TV logo değişikliğine gitti artık Now TV oldu ve bu değişiklik onaylandı.” demişti.

Tarım Bakanlığı yeni hileli gıda listesini açıkladı: Bu ürünler dolabınızda olabilir Tarım Bakanlığı yeni hileli gıda listesini açıkladı: Bu ürünler dolabınızda olabilir

"NOW" terimi, kelime anlamı olarak "şimdi", "şu anda", "hemen" gibi anlamlara gelmektedir.

FOX TV NEDEN NOW TV OLDU?

ABD merkezli medya kuruluşu The Walt Disney Company FOX TV’nin ismi, 17 yıllık kullanımının ardından 12 Şubat itibarıyla NOW TV olarak değişti. Değişimin nedeni ise The Walt Disney Company şirketinin isim hakkı süresinin bitmesinden kaynaklandı. Yapılan anlaşma da FOX markasının isminin değiştirilmesi için Disney'e 5 yıllık süre tanınmıştı. Geçen bu sürede ise Avrupa'da Star adı altında yeninden markalaşma adımları atan FOX, FX olarak da iki ülkede faaliyete geçti. Bu isimlere ait Türkiye’de yayın hayatı olan kanallar olduğundan dolayı, karışıklık ve rekabete aykırı sonuçlar olmaması için NOW TV markası tercih edildi.

FOX TV SATILDI MI?

FOX TV'nin satıldı mı yönündeki soruları ise karşılığını bulmuyor. Fox TV kanalın sahibi ve yönetimi aynı kalırken, isim hakkının dolması sebebiyle kanalın isim ve logo değişikliği gerçekleşti ve kanal yayın hayatına aynı frekansta Now TV olarak devam edecek.

Kaynak: R. Rüzgar Yel