Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti detaylar haberimizde.

Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bilim Akademisi üyesi olan Prof. Dr. Fuat Keyman, 65 yaşında hayatını kaybetti. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında önemli çalışmalara imza atan Keyman, aynı zamanda üniversitede uluslararası ilişkiler dersleri veriyordu. Akademik kariyeri boyunca, pek çok araştırma ve projeye öncülük eden Prof. Dr. Keyman, Türkiye'de sosyal bilimler alanında saygın bir isim olarak anılmaktaydı.

Fuat Keyman Kimdir?

Prof. Dr. Fuat Keyman, 1981 yılında lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1983'te Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. 1991 yılında Carleton Üniversitesi'nden doktorasını alarak akademik kariyerine güçlü bir başlangıç yaptı.

1994-2002 yılları arasında Bilkent Üniversitesi'nde görev alan Keyman, 2002-2010 yılları arasında Koç Üniversitesi'nde ders vermiştir. Bilim Akademisi üyesi olan Prof. Dr. Keyman, Sabancı Üniversitesi'nde Rektör Yardımcılığı yapmış ve aynı zamanda uluslararası ilişkiler alanında eğitim vermiştir.

İstanbul Politikalar Merkezi'nin yöneticisi olarak da önemli bir rol üstlenen Keyman, demokratikleşme, küreselleşme, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi gibi konulardaki derin bilgisiyle tanınmaktaydı.

Uludağ Ailesinin Acı Günü Uludağ Ailesinin Acı Günü

Fuat Keyman Hayatini Kaybetti (2)

Fuat Keyman neden ve ne zaman öldü?

Fuat Keyman uzun süredir kanserle mücadele etmekteydi, kansere yenik düşen Fuat Keyman, 65 yaşında 18 Ekim 2024 Cuma günü yaşamını yitirdi.

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI