Mümine Hatun Çarşısı’nda yakın tarihe ait çeşitli malzemelerin sergilendiği pazara, antika tutkunu vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Antikacılar ürünlerini satarken bir yandan da ürünleri merak eden vatandaşlara ürünler hakkında bilgi verdi. Ürünlerle kimi vatandaş fotoğraf çekildi kimisi de beğendiği ürünü satın alma fırsatı buldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

“Bende satıp bende kendi harçlığımı çıkarmalıyım dedim”
Antika pazarında satış yapan 8 yaşındaki Süleyman Hüküm, “Tesbih, telefon, eski kilit, eski para gibi ürünler satıyorum. Antika işini babamdan gördüm ve bende satıp bende kendi harçlığımı çıkarmalıyım dedim. Satışlar iyi gidiyor. Bugün bir iki ürün sattım. Şu anda çocuk olduğumuz için bizden ürünleri satın alıyorlar ve vatandaşlar ‘Neler satıyorsunuz?’ diyorlar ve şaşırıyorlar” dedi.

Karaman Antika Pazarindan Goruntuler19

İnsanlar tarafından yoğun ilgi görüyor
Karaman Antika Ve El Sanatları Derneği başkanı Selahattin Hancı, “Geçen sefer Çarşamba pazarında düzenlediğimiz antika pazarını bu kez Mümine Hatun Çarşısı’nda yapıyoruz. Yeni yer çok güzel ve insanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Eskiye dayalı birçok ürün arasında yöresel ürünler, halılar, kilimler  pazarımızda yer alıyor. Herkesin alabileceği tarzda bütçeye uygun ürünler var. Karaman’da böyle bir faaliyet var ve herkesin ilgilenmesini istiyoruz. Her ayın ikinci haftası Allah izin verirse burada olacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz ve pazarımızı görmesini istiyoruz” dedi.

Karaman Antika Pazarindan Goruntuler12

Tesbih kültürünü tanıtmaya çalışıyoruz
Antika pazarında tesbihler sergileyen 21 yaşındaki Mert Can Kartal, “Normalde teşbihe olan ilgim koleksiyon olarak başlamıştı sonrasında Hak Teala’nın vesilesiyle bu işin ticaretini yapmaya başladık. Bir süre sonra antika mezatlarında tanıştığım abiler sayesinde Mümine Hatun Çarşısı’nda kurulan antika pazarında ürünlerimi sergileme fırsatı buldum. Hem ticaretimizi yapıyoruz hem de Karaman halkına tesbih kültürünü tanıtmaya çalışıyoruz. Ürünlerimizin arasında sıkma ateş kehribar, Osmanlı benzetmeler, gümüş benzetmeler yer alıyor. Bu işin içinde olmaktan mutluyum çünkü bu iş parası için yapılacak bir iş değil. Bu işe girmek için biraz heves olması gerekiyor” diye konuştu.

Karaman Antika Pazarindan Goruntuler16

Koleksiyon yapmak isteyenler için tam aranan bir ortam
Antika pazarına oğlu ve yeğeni ile gelen Enes Güney, “Burada ürünleri seçiyoruz. Koleksiyon yapmak isteyenler için tam aranan bir ortam, her türlü materyal burada var.” dedi

Kent Konseyi, Kadın Kooperatifi, Burs ve Daha Fazlası… Kent Konseyi, Kadın Kooperatifi, Burs ve Daha Fazlası…

Karaman Antika Pazarindan Goruntuler14

Bizi çocukluğumuza götürdü
Antika pazarına ilk defa geldiğini belirten  Ayşe Semerci, “Çok güzelmiş gerçekten çok beğendik. İnşallah ara ara gelmeyi düşünüyoruz. Buraya gelince gördüklerimiz bizi çocukluğumuza götürdü. diye konuştu.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL