Güler Sabancı, Türkiye'nin en etkili iş insanlarından biri olarak, ekonomi hakkındaki açıklamalarıyla gündeme geldi. Yaptığı açıklam asonrasında sosyla medya platformlarında gündeme düşen Sabancı neler söyledi? detaylara aşağıda ulaşacaksınız...

Gülerrr

Türkiye’de yeni bir akrep türü keşfedildi Türkiye’de yeni bir akrep türü keşfedildi

Güler Sabancı Kimdir?

Güler Sabancı, 1955 yılında Adana’da doğmuştur. Türkiye'nin en tanınmış iş insanlarından biri olan Sabancı, Yüksel ve İhsan Sabancı çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Sabancı ailesinin üçüncü nesil üyesi olan Güler Sabancı, Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak önemli bir görev üstlenmektedir.

Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde devam eden Güler Sabancı, kariyerine 1978 yılında Sabancı Holding bünyesinde başlamıştır. Şirketin farklı alanlarındaki yönetim kademelerinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve şirketin büyümesine katkı sağlamıştır.

Güler Sabancı, sadece iş dünyasında değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de aktif bir rol oynamaktadır. Kadınların iş gücüne katılımını destekleyen çalışmalar ve eğitim projeleriyle adından söz ettiren Sabancı, Türkiye’nin ekonomik gelişimine katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Güler Sabancı'nın liderliği altında Sabancı Holding, Türkiye’nin ikinci büyük şirketler grubunu temsil etmektedir. Sabancı, iş hayatındaki başarılarının yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle de tanınmaktadır.

Güler 3

Güler Sabancı Türkiye Ekonomisi hakkında ne dedi?

Güler Sabancı, "Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip, güçlü bir amaca hizmet eden bir topluluğuz. Kurulduğumuz günden bu yana insan kaynağının en değerli varlığımız olduğuna inanıyoruz. Nitelikli insan kaynağımız ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımız, Sabancı'nın yüzyıllık mirasının ve geleceğinin temel taşlarıdır. Ülke olarak zorlu bir dönemi geride bırakırken, atılan doğru adımlarla birlikte Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğine yürekten inanıyoruz"

 "Diğer yandan, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelerden biri olduğunu unutmamak gerekir. Gelişmekte olan bir ülke olmak, mevcut küresel konjonktürde bazı zorlukları da beraberinde getirmektedir. Ama tüm bunların yanında Türkiye'nin muazzam bir de potansiyeli vardır. Yaklaşık 100 yıldır Türkiye Cumhuriyeti ile özdeşleşmiş bir Topluluk olarak, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kararlılıkla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI