Arama motorlarında Halit Ergenç Aslen Nereli? Halit Ergenç Kimdir ? aramaları yapılıyor. Detaylar haberimizde...

Halit Ergenç Kimdir ?

Halit Ergenç, 30 Nisan 1970'te İstanbul'da doğdu. Babası müzisyen ve oyuncu olan Mehmet Sait Ergenç'tir. Anne ve babası, Halit Ergenç ilkokuldayken ayrıldı. Lise eğitimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamladı ve ardından 1989'da İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Bölümü'ne başladı. İlk yılında müziğe olan ilgisi nedeniyle Mimar Sinan Üniversitesi Opera Bölümü'ne katıldı. Müzikal Tiyatro Oyunculuğu Bölümü açılınca burada eğitimine devam etti ve aynı zamanda farklı işler yaparak geçimini sağladı.

Halit Ergenç, paspas ve karaborsadan bilet satarak geçimini sağladı. Bir dönem pencerelere güvenlik ve güneş filmi uyguladı, İstanbul Festivali’nde nota çevirmenliği yaptı, yer göstericilik yaptı, tekstil fuarında robot dansı gibi işlerde bulundu. Müziğe olan ilgisi lise yıllarında başladı ve okul müzik gruplarında solistlik yaptı. Dans alanında da yetenekli olan Ergenç, dans öğretmenliği yaptıktan sonra Ajda Pekkan'ın konserinde dansçı olarak sahne aldı.

Halit Ergenc Aslen Nereli Halit Ergenc Kimdir2

Oyunculuk kariyerine 1996'da Dormen Tiyatrosu'nda başladı ve Kral ve Ben adlı müzikalde başrol oynadı. Karamelek dizisinde Kürşat rolüyle tanındı. Ardından birçok tiyatro oyununda yer aldı ve uluslararası alanda tanınmasını sağlayan New York'ta sergilenen The Adventures of ZAK adlı müzikalde rol aldı.

Halit Ergenç, sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. 2004 yılında Aliye dizisinde Sinan rolüyle büyük çıkış yakaladı. 1001 Gece dizisinde Onur Aksal karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

Ergenç, Kütahya'da bedelli askerlik yaptı. 2007'de Gizem Soysaldı ile evlendi, ancak 2008'de boşandı. 2009'da Bergüzar Korel ile evlendi ve Ali adında bir oğlu oldu.

Halit Ergenç, oyunculuk kariyerindeki en büyük çıkışını Kanuni Sultan Süleyman karakterini canlandırdığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle yaşadı. Son olarak "Vatanım Sensin" dizisinde başrol oyuncusu Cevdet karakteriyle izleyici karşısına çıktı. Bu dizide gerçek hayatta eşi olan Bergüzar Korel ile başrolü paylaştı.

Halit Ergenc Aslen Nereli Halit Ergenc Kimdir1 

Halit Ergenç Aslen Nereli ?

Engin Polat tahliye oldu mu? Engin Polat tahliye oldu mu?

Halit Ergenç, 30 Nisan 1970'te İstanbul'da doğdu ve aslen İstanbullu’dur, annesi Arnavut kökenlidir.

Kaynak: Hatice Karaca