Türk sinemasının sevilen isimlerinden Hülya Koçyiğit’in hayatı, hayranları ve sinemaseverler tarafından merak ediliyor. "Hülya Koçyiğit kimdir? Hülya Koçyiğit aslen nerelidir?" gibi sorular arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Detaylar haberimizde…

Hulya Kocyigit Hangi Okul Mezunu1 (2)

Hülya Koçyiğit, 12 Aralık 1947 tarihinde İstanbul Yenikapı'da doğdu. Feryal ve Nilüfer adında iki kız kardeşi bulunan Koçyiğit, Bulgaristan göçmeni Sedat ve Melek Koçyiğit'in en büyük kızıdır. Anneleri Melek Koçyiğit, oldukça otoriter bir yapıya sahip olup, kızlarının bale ve piyano eğitimi alması konusunda büyük rol oynadı ve evde sıkı bir disiplin kurdu. Hülya Koçyiğit, anne ve babasının birbirine olan sevgisine tanık olarak büyüdü ve babasına derin bir sevgi besledi.

Hulya Kocyigit Hangi Okul Mezunu1 (3)

 Baba tarafından Bulgaristan göçmeni olan Hülya Koçyiğit, köşe yazarı, film yapımcısı ve eski milli futbolcu Selim Soydan ile evlidir. Bu evlilikten Gülşah Soydan Alkoçlar adında bir kızı ve Aslışah ile milli kayakçı Neslişah Alkoçlar adında iki torunu vardır. 8 Ağustos 1968 tarihinde evlenen Koçyiğit, oyunculuk kariyerine "Susuz Yaz" adlı filmle başladı. Bu film Berlin Altın Ayı Ödülü'nü kazanarak büyük bir başarı elde etti. Kariyeri boyunca 200’den fazla sinema filmi ve 10 dizide rol aldı.

 Koçyiğit’in rol aldığı filmler sadece Türkiye’de değil, Cezayir, Lübnan, Yunanistan, Mısır ve İran gibi ülkelerde de gösterildi. Özellikle 1965 ile 1974 yılları arasında Yunanistan’da büyük ilgi gördü. "Derman" filmi beş kıtada gösterime girerken, "Kurbağalar" filmi yabancı televizyon kanallarına satılan ilk Türk filmi olarak tarihe geçti. Yeşilçam’ın zorlu dönemlerinde sahne teklifleri alarak 10 yıl boyunca assolist olarak sahne aldı ve halk konserleri verdi.Hulya Kocyigit Hangi Okul Mezunu1 (1)

 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanını alan Hülya Koçyiğit, kurucusu olduğu So-DER’in başkanlığını yürüttü ve daha sonra yönetim kurulu bünyesinde çalışmalarına devam etti. 2013 yılında AK Parti tarafından oluşturulan Akil İnsanlar listesinde Marmara Bölgesi'ni temsil etti. Uzun süre akciğer rahatsızlığı ile mücadele eden sanatçı, 2017 yılında Amerika’da New York Presbyterian Hospital’da ameliyat olarak akciğerindeki kanserli bölgeden kurtulmuştur.

Melek Mosso soyadını neden değiştirdi ? Melek Mosso soyadını neden değiştirdi ?

Hulya Kocyigit Hangi Okul Mezunu1 (4)

Hülya Koçyiğit Hangi Okul Mezunu?

Hülya Koçyiğit, ilkokul eğitimini İstanbul ve ardından taşındıkları Ankara'da tamamlayan Koçyiğit, Atatürk Kız Lisesi'ne devam etti ve Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’nde eğitim aldı

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL